Antena 3 CNN Externe 9 persoane ucise într-un atac armat la un liceu din Finlanda. Agresorul s-a sinucis (VIDEO)

9 persoane ucise într-un atac armat la un liceu din Finlanda. Agresorul s-a sinucis (VIDEO)

9 persoane ucise într-un atac armat la un liceu din Finlanda. Agresorul s-a sinucis (VIDEO)
23 Sep 2008   •   12:08

Nouă oameni au murit după ce mai multe focuri de armă au fost trase, marţi, la un liceu din localitatea Kauhajoki, în sudul Finlandei, anunţă AFP. Conform primarului local, autorul atacului, un student în vârstă de 20 de ani, s-a sinucis după ce a omorât nouă colegi de-ai săi.

Potrivit Telegraph.co.uk, la ora 11:00, un tânăr de 20 de ani a intrat în şcoala vocaţională din Kauhajoki, în nord-vestul Finlandei, cu o mască pe faţă, şi a tras mai multe focuri de armă. În şcoală se aflau în jur de 200 de elevi. Unul dintre profesori, Raimo Kytoelae, a declarat televiziunii YLE că în jur de 10 studenţi au fost împuşcaţi.

Presa finlandeză a spus că pe Youtube să găsesc câteva videoclipuri cu un bărbat care trage cu un pistol la ţintă, acesta putând fi chiar atacatorul. Videoclipul a fost urcat pe site cu cinci zile înaintea atacului şi locul precizat era Kauhajoki. Fusese postat de asemenea şi un mesaj: "Toată viaţa este un război şi toată viaţa este o durere. Şi vei lupta singur în războiul tău personal".

Acest atac nu reprezintă o premieră în Finlanda. Pe 7 noiembrie 2007, Pekka-Eric Auvinen, un elev de 18 ani, a împuşcat şase elevi, directoarea liceului din Jokela şi o asistentă medicală înainte să se sinucidă.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Finlanda atac armat
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close