Antena 3 CNN Externe 9 români plecaţi la muncă în Libia au fost sechestraţi

9 români plecaţi la muncă în Libia au fost sechestraţi

9 români plecaţi la muncă în Libia au fost sechestraţi
21 Noi 2008   •   22:15

Nouă români plecaţi în căutarea unei slujbe au fost sechestraţi în Libia. Firma care i-a adus le-a confiscat paşapoartele şi i-a lăsat în voia sorţii, fără acte şi fără bani. Cei de la Ambasada Română la Tripoli încearcă acum să-i ajute, dar legile sunt stricte în aceste sens.
Cei nouă români au sosit în Libia cu o viză de tip business şi urmau să semneze contractele de muncă la faţa locului. Li s-a spus că aşa se obişnuieşte. Însă în Libia, situaţia s-a schimbat la 180 de grade. Un reprezentant al firmei italiene le-a confiscat pur şi simplu paşapoartele.
Reprezentanţii Ambasadei României la Tripoli spun că fac tot ce pot ca să-i ajute. Situaţia nu este atât de simplă, întrucât nici ei nu pot trece peste legea libiană.
Autorităţile libiene au nevoie de o hârtie scrisă pentru a le da viza de ieşire de pe teritoriul libian. Familiile de acasa nu înţeleg prea mult din ce se întâmplă.
Consulul român la Tripoli le-a promis că se vor întoarce acasă în câteva zile. Însă, legal, fără viza libiană acest lucru nu este posibil. Iar ca să obţină viza ar trebui să li se dea înapoi paşapoartele.

×
Subiecte în articol: Libia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close