Antena 3 CNN Externe Peste 90% din ucraineni cred că țara lor va câștiga războiul cu Rusia. România și Moldova sunt considerate țări prietenoase

Peste 90% din ucraineni cred că țara lor va câștiga războiul cu Rusia. România și Moldova sunt considerate țări prietenoase

Ucrainenii rămân optimiști cu privire la viitoarea victorie a țării asupra Rusiei în războiul pe scară largă împotriva Ucrainei, declanșat de Rusia la 24 februarie, potrivit ultimului sondaj de opinie. Peste 90% dintre ei cred țara lor va învinge Rusia. În același soldaj, cetățenii țării vecine au spus că România și Moldova sunt țări prietenoase.

Peste 90% din ucraineni cred că țara lor va câștiga războiul cu Rusia. România și Moldova sunt considerate țări prietenoase
Sursa foto: Twitter/ Izere Electronics
de Cerasela Stafie    |    23 Mar 2022   •   13:55

Majoritatea ucrainenilor susțin crearea unei alianțe politico-militare a Ucrainei, Poloniei și Marii Britanii, favorizând această opțiune chiar mai mult decât aderarea Ucrainei la NATO, susținută de trei sferturi dintre respondenți.

La 20 martie, unul dintre cei mai importanți realizatori de sondaje ai Ucrainei, Sociological Group Rating, a împărtășit concluziile celui de-al cincilea sondaj național ”Ucraina în timpul războiului”, realizat la 18 martie. 

Credința în victorie rămâne la cel mai înalt nivel: 93% dintre respondenți cred că Ucraina va putea respinge atacul Rusiei. Încrederea în victorie predomină în toate regiunile țării.
Jumătate (47%) dintre respondenți speră că Ucraina va putea câștiga războiul cu Rusia în următoarele câteva săptămâni. Un sfert (23%) consideră că războiul va dura câteva luni.

Sondajul realizat de Grupul Sociologic „Rating” la 18 martie 2022 arată că 77% dintre respondenți cred că lucrurile în Ucraina merg în direcția bună. Doar 14% nu au fost de acord cu acest lucru, iar 10% nu au putut face o evaluare. Aprecierea direcției ca fiind una pozitivă domină în toate regiunile și printre toate grupele de vârstă.

Doar 12% cred că războiul se va termina în șase luni sau mai mult. Aproape că nu există oameni care să nu creadă deloc în victorie. 17% au putut să răspundă la această întrebare.
Marea majoritate a respondenților (82%) consideră că amenințarea cu divizarea țării este puțin probabilă. Această încredere a crescut semnificativ datorită coeziunii publice din timpul războiului.

Potrivit ucrainenilor, Polonia, Lituania, Regatul Unit și Statele Unite sunt astăzi cele mai prietenoase țări cu Ucraina. Republica Cehă, România, Moldova, Slovacia, Turcia, Franța și Slovenia sunt de asemenea considerate prietenoase. Aproximativ jumătate dintre respondenți consideră Ungaria, Georgia și Germania țări prietene, în timp ce o treime dintre respondenți consideră aceste țări neutre.

×
Subiecte în articol: sondaj ucraineni Război Ucraina Rusia
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close