Antena 3 CNN Externe 93 de morţi - cel mai recent bilanţ al atentatelor de la Oslo. Căutarea dispăruţilor continuă

93 de morţi - cel mai recent bilanţ al atentatelor de la Oslo. Căutarea dispăruţilor continuă

93 de morţi - cel mai recent bilanţ al atentatelor de la Oslo. Căutarea dispăruţilor continuă
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
25 Iul 2011   •   08:45

93 de morţi. Acesta este noul bilanţ făcut de autorităţiile norvegiene după ce o persoană rănită a murit duminică la spital. În timp ce căutarea celor dispăruţi continuă, autorităţile de la Oslo au primit ajutorul Scotland Yard pentru căutarea eventualilor suspecţi în cazul atentatelor de saptămâna trecută.

La două zile după atentatele care au şocat o lume întreagă oficialităţile, în frunte cu familia regală, dar şi oamenii obişnuiţi s-au adunat la Catedrala din Oslo ca să comemoreze victimele. Clădirea se află la doar câţiva metri de locul în care a explodat bomba care a ucis şapte oameni.

Premierul norvegian a ţinut un scurt discurs în care le-a amintit tuturor despre amploarea atacului.

În faţa catedralei sute de oameni depuneau flori şi lumânări, plângându-şi în acelaşi timp rudele sau prietenii morţi în cea mai mare tragedie care a lovit Norvegia după al doilea război mondial.

Printre aceştia se aflau şi supravieţuitori ai atacului de pe insula Utoeya. Unul dintre ei a povestit momentele de groază prin care a trecut.

Alţii au fost mai puţin norocoşi. Aflat pe un pat de spital, un tânăr afgan a rememorat cele mai negre clipe ale atacului. Băiatul, un membru al Partidului Laburist,  a venit în Norvegia acum 2 ani în încercarea de a scăpa de războiul din ţara sa. Ghinionul l-a făcut însă să nimerească în mijlocul măcelului.

În cele două zile care s-au scurs de la momentul actului terorist, condoleanţele pentru poporul norvegian au venit din toate colţurile lumii. Duminică,Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat pentru sufletele victimelor din Norvegia.

În tot acest timp, Anders Behring Breivik, autorul atacurilor în care şi-au piedut viaţa 93 de perosane, spune că nu-şi regretă faptele. Bărbatul susţine că cele două atacuri au fost numai o acţiune de autoapărare şi nu se consideră vinovat de masacrul produs.

Luni, el va apărea în faţa judecătorilor pentru eliberarea mandatului de arestare.

 


×
Subiecte în articol: oslo atentat victime morti bilant spital disparuti
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close