Antena 3 CNN Externe A aşteptat 22 de ani ca să fie omorât. Citeşte ultimele cuvinte pe care le-a spus înainte de a fi executat

A aşteptat 22 de ani ca să fie omorât. Citeşte ultimele cuvinte pe care le-a spus înainte de a fi executat

A aşteptat 22 de ani ca să fie omorât. Citeşte ultimele cuvinte pe care le-a spus înainte de a fi executat
Sursa foto: Foto: Mediafax
de O.P.    |    22 Sep 2011   •   08:51

Troy Davis a fost găsit vinovat şi condamnat la moarte pentru uciderea unui ofiţer de poliţie în 1989, iar după 22 de ani a fost executat la închisoarea din Georgia, scrie The New York Times.

Troy, în vârstă de 42 de ani, a păşit în camera de execuţie în jurul orei 23:00, iar 8 minute mai târziu a murit. Cazul său a fost intens mediatizat, iar ONG-urile care sprijineau abolirea pedepsei cu moartea au protestat în faţa închisorii timp de mai multe ore.

Cu doar câteva minute înainte de moarte, Troy a declarat: "Sunt nevinovat. Nu eu v-am ucis soţul, fiul, fratele. Tot ceea ce vă cer este să căutaţi şi să analizaţi acest caz mai atent. Numai aşa îl veţi găsi pe adevăratul criminal".

Avocaţii lui Troy au făcut un ultim apel către Curtea Supremă, însă după patru ore de deliberări, toţi cei nouă judecători au decis în unanimitate ca acuzatul să fie executat.

Înainte de a muri, Davis a refuzat ultima masa - unde ar fi putut mânca tot ce şi-ar fi dorit - în schimb a preferat să se roage.

×
Subiecte în articol: executii crime justitie Curtea Suprema
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close