x close

A crescut bilanţul dezastrului din Japonia, din 2011: numărul morţilor şi dispăruţilor a ajuns la 18.879

de M.Z.    |    07 Iun 2012   •   10:59
A crescut bilanţul dezastrului din Japonia, din 2011: numărul morţilor şi dispăruţilor a ajuns la 18.879 Foto: Intact Images/EPA
Update 12.40 - Numărul morţilor şi dispăruţilor înregistraţi la 6 iunie în urma cutremurului urmat de un tsunami la 11 martie 2011 în Japonia a fost revizuit la 18.879, a anunţat poliţia japoneză.
____________________________________________________

Numărul morţilor şi al celor dispăruţi în urma cutremurului şi tsunamiului din 11 martie 2011 a ajuns la 18.079 la data de 6 iunie, potrivit serviciilor poliţiei japoneze, potrivit AFP.

În primele luni de la tragedie, numărul total al victimelor a fost evaluat la 25.000, trupuri neidentificate fiind foarte numeroase, la fel şi declaraţiile de dispariţii de persoane ale căror trupuri nu au fost găsite.

Pentru moment, 15.861 de persoane decedate au fost contabilizate, însă 3.018 sunt încă date dispărute fără ca trupurile lor neînsufleţite să fie recuperate. În paralel, sute de rămăşiţe pământeşti rămân neidentificate în morgi, starea în care se află făcând dificilă o identificare.

În faţa acestor dificultăţi, mai mult de 4.000 de angajaţi sunt mobilizaţi să desfăşoare căutări şi alte acţiuni necesare, dintre care câteva sute în prefectura Fukushima unde investigaţiile au fost mai complexe din cauza contaminării radioactive în urma accidentului de la centrala Fukushima Daiichi.

Recent, poliţia din prefectura Miyagi (nord-est), cea mai devastată de tsunami, a postat pe site-ul său portrete-robot ale victimelor cu scopul de a fi identificate.

Citeşte mai multe despre:

japonia cutremur morti disparuti bilant
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati