Antena 3 CNN Externe A demisionat premierul palestinian! Anunțul făcut de Mohammad Shtayyeh

A demisionat premierul palestinian! Anunțul făcut de Mohammad Shtayyeh

Premierul palestinian Mohammad Shtayyeh a anunțat că demisionează. Decizia are legătură cu situația din Gaza.

A demisionat premierul palestinian! Anunțul făcut de Mohammad Shtayyeh
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Feb 2024   •   12:15

Demisia a fost anunțată luni. Decizia premierului Mohammad Shtayyeh are legătură cu aranjamentele politice de după războiul Israelului împotriva grupării islamiste Hamas din Gaza, dar și cu presiunea SUA asupra Autorității Palestiniene, potrivit CNBC. 

Demisia lui Shtayyeh trebuie să fie acceptată de președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, care îi poate cere să rămână în funcție până la găsirea unui înlocuitor.

Într-o declarație adresată cabinetului, Shtayyeh, un economist care a preluat funcția în 2019, a declarat că următoarea etapă va trebui să țină seama de realitatea din Gaza, care a fost pustiită după aproape cinci luni de lupte grele, de discuțiile de unitate națională și de nevoia urgentă a unui consens între toți palestinienii.

În plus, în următoarea etapă ar trebui să se "extindă puterea Autorității asupra întregului pământ, Palestina", a mai spus Shtayyeh.

Autoritatea Palestiniană, formată în urmă cu 30 de ani, exercită o guvernare limitată asupra unor părți din Cisiordania. Autoritatea a pierdut puterea în Gaza în urma luptei cu Hamas în 2007.

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close