Antena 3 CNN Externe A demonstrat că se poate: Un fost manager britanic trăieşte de un an jumătate fără bani (VIDEO)

A demonstrat că se poate: Un fost manager britanic trăieşte de un an jumătate fără bani (VIDEO)

A demonstrat că se poate: Un fost manager britanic trăieşte de un an jumătate fără bani (VIDEO)
Sursa foto: britanic
21 Mai 2010   •   18:07

?Mă trezesc în fiecare dimineaţă cu gândul ?Ce-o fi, o fi?. Iau viaţa ca atare şi încerc să mă bucur de fiecare clipă trăită?. Acestea sunt cuvintele unui om care îşi duce existenţa fără ajutorul banilor. Britanicul a renunţat total la bani, se hrăneşte cu plante, trăieşte într-o rulotă şi face duş cu apă încălzită la soare într-o găleată de lemn.

Mark Boyle, de profesie economist, a luat decizia de a trăi fără bani în urma discuţiei cu un prieten. ?În 2007, vorbeam cu un amic despre problemele cu care se confruntă lumea. Aşa am realizat că la baza tututor dificultăţilor din lume se află banii, care creează o ruptură între oameni şi acţiunile lor?, povesteşte britanicul citat de CNN.

După 18 luni de experiment, Boyle a publicat o carte intitulată "The Moneyless Man" în care povesteşte despre viaţa fără finanţe. Britanicul intenţionează să utilizeze banii de pe urma vânzării cărţii pentru a crea comunitatea "Freeconomy", unde oamenii vor putea trăi fără bani împreună.

"Primele luni au fost grele, a trebuit să-mi găsesc ritmul", a adăugat Boyle pentru CNN. ?Dacă aveţi impresia că mutarea dintr-o casa în alta şi schimbarea locului de muncă sunt dificile, imaginaţi-vă cum e să schimbi totul dintr-o dată?.
În momentul în care s-a hotărât să renunţe la bani, britanicul lucra ca director la o companie de alimente organice din Bristol. El şi-a vândut casa şi a postat un anunţ prin care solicita un cort sau o rulotă. Pentru a se încălzi, unul dintre prietenii săi i-a confecţionat un cuptor cu lemne.

După 18 luni de trai fără bani, britanicul susţine că este fericit şi că s-a adaptat noilor condiţii. Acesta realizează, însă, că nu toţi oamenii ar putea trăi ca el.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: bani viaţa
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close