Antena 3 CNN Externe A devenit cel mai fierbinte loc din Europa. Ce se întâmplă acum în Ucraina, după ce autorităţile au renunţat la semnarea acordului cu UE

A devenit cel mai fierbinte loc din Europa. Ce se întâmplă acum în Ucraina, după ce autorităţile au renunţat la semnarea acordului cu UE

A devenit cel mai fierbinte loc din Europa. Ce se întâmplă acum în Ucraina, după ce autorităţile au renunţat la semnarea acordului cu UE
de O.P.    |    26 Noi 2013   •   06:38

Protestele violente au continuat la Kiev cu o bătaie în toată regula chiar în faţa sediului Guvernului!  Manifestanţii, care susţin integrarea în Uniunea Europeană, şi-au împărţit pumni cu forţele de ordine. Jandarmii au fost nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene.

Mii de oameni au încercat să intre cu forţă în sediul Guvernului, supăraţi că autorităţile au renunţat la semnarea acordului cu Uniunea Europeană.

La finalul unei zi de ciocniri cu oamenii legii, mulţimea furioasă a împins cordoanele de jandarmi în încercarea de a intra cu forţa în instituţie. Atacul a fost contracarat în forţă de oamenii legii care au intervenit cu bastoane şi gaze lacrimogene împotriva manifestanţilor.

Protestatarii au venit şi ei bine-pregătiţi pentru confruntări şi au intervenit cu gaze lacrimogene împotriva jandarmilor care cu greu le-au făcut faţă.

Violenţele au izbucnit la doar câteva minute după ce preşedintele ucrainean a făcut apel la calm.

Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei: "Vreau să fie pace şi linişte în marea noastră familie europeană. Ca tată nu îmi pot lăsa familia fără pâine, nu am niciun drept să las poporul la mila sorţii din cauza tuturor problemelor ce se vor ivi din cauza presiunilor la care suntem supuşi acum. Fabricile îşi vor închide activitatea şi milioane de cetăţeni vor fi aruncaţi în stradă".

Campionul la categoria grea, Vitali Kliciko, i-a încurajat pe manifestanţi să continue lupta pentru semnarea acordului cu UE.

Fostul prim-ministru ucrainean, Iulia Timoşenko, a intrat în greva foamei pentru a forţa semnarea de către Ucraina a Acordului de asociere la UE.

În acest timp, Comisia Europeană a condamnat decizia Ucrainei, însă afirmat că oferta încă stă în picioare.

Guvernul de la Kiev a anunţat, săptămâna trecută, că renunţă la semnarea unui acord istoric între Ucraina şi UE, document care urma să fie semnat la summitul european de la Vilnius din 28-29 noiembrie.

 

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close