Antena 3 CNN Externe A doua confruntare Obama - Romney. Actualul preşedinte al SUA a învăţat din greşeli. De ce l-a acuzat pe Romney în faţa a milioane de americani

A doua confruntare Obama - Romney. Actualul preşedinte al SUA a învăţat din greşeli. De ce l-a acuzat pe Romney în faţa a milioane de americani

A doua confruntare Obama - Romney. Actualul preşedinte al SUA a învăţat din greşeli. De ce l-a acuzat pe Romney în faţa a milioane de americani
de O.P.    |    17 Oct 2012   •   06:20

Barack Obama şi adversarul său republican Mitt Romney au început marţi seara a doua dezbatere televizată, cu o miză crucială, cu trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale americane de la 6 noiembrie în contextul unui scor strâns în sondaje. Preşedintele american l-a acuzat pe adversarul său republican Mitt Romney că vrea să îi favorizeze doar pe cei mai bogaţi dintre americani.

Obama îl acuză pe Romney că vrea să îi favorizeze doar pe bogaţi

Preşedintele american l-a acuzat pe adversarul său republican Mitt Romney că vrea să îi favorizeze doar pe cei mai bogaţi dintre americani. "Guvernatorul Romney spune că are un program în cinci puncte. Nu are niciun program în cinci puncte. Programul său se reduce la un punct: să se asigure că cei mai bogaţi pot să joace după reguli diferite" , a declarat Obama.

"Aceasta a fost filozofia sa în domeniul privat, aceasta a fost filozofia sa ca guvernator (al statului Massachussetts) şi aceasta a fost filozofia sa în calitate de candidat la preşedinţie", l-a criticat preşedintele pe concurentul său.

"Puteţi să delocalizaţi locuri de muncă în străinătate şi să obţineţi scutiri de impozite pentru aceasta. Puteţi să investiţi într-o firmă, să concediaţi angajaţii acesteia şi să îi lăsaţi fără pensii: este exact filozofia ultimului deceniu, acesta este lucrul care a strangulat familiile din clasa mijlocie", a mai spus Obama.

Schimb de replici dure cu privire la energie

Barack Obama şi Mitt Romney s-au înfruntat pe un ton foarte vehement cu privire la probleme din domeniul energetic, preşedintele democrat în exerciţiu acuzându-l pe adversarul său republican că vrea să lase companiile petroliere să "scrie politica energetică" a SUA.

Cei doi candidaţi s-au întrerupt reciproc de aproximativ şase ori, fiecare încercând să sublinieze asupra concepţiei sale cu privire la acest dosar. "Nu este adevărat, (domnule) guvernator Romney", i-a replicat Barack Obama, mult mai ofensiv decât în cursul primei dezbateri, la 3 octombrie, la Denver (Colorado, vest), în timp ce Romney îi reproşa că a blocat exploatarea petrolieră pe terenuri publice.

Romney îl acuză pe Obama că ar conduce SUA pe "calea apucată de Grecia"

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane Mitt Romney l-a acuzat pe preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama că ar conduce Statele Unite pe "calea apucată de Grecia", din cauza creşterii datoriei publice. "Am avut patru ani consecutivi în cursul cărora el a spus (...) că va reduce la jumătate deficitul. În schimb, l-a dublat. Am trecut de la o datorie naţională (în valoare) de 7.000 de miliarde de dolari la o datorie naţională de 16.000 de miliarde de dolari. Acest lucru ne pune pe calea apucată de Grecia", a apreciat Romney, criticându-l pe Obama, în a doua dezbatere prezidenţială televizată.

Obama ironizează fermitatea afişată de către Romney faţă de China


Preşedintele american Barack Obama a ironizat marţi seara fermitatea faţă de Beijing afişată de către adversarul său republican Mitt Romney, în contextul în care acesta investeşte în "întreprinderi care subcontractează în China". Domnule "guvernator, sunteţi ultima persoană care să dea dovadă de fermitate faţă de China", a declarat preşedintele democrat în exerciţiu în cursul dezbaterii de la Hempstead (New York), în contextul în care Romney a promis că va viza Beijingul de fiecare dată când acesta va încerca să "trişeze" în legătură cu valoarea monedei sale naţionale. În replică, Mitt Romney a declarat că politica preşedintelui american Barack Obama în Orientul Mijlociu "se dezintegrează sub ochii noştri".



×
Subiecte în articol: Alegeri SUA
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close