Antena 3 CNN Externe A făcut avere punând în pericol vieţile a mii de oameni, iar patru chiar au murit din cauza lui

A făcut avere punând în pericol vieţile a mii de oameni, iar patru chiar au murit din cauza lui

A făcut avere punând în pericol vieţile a mii de oameni, iar patru chiar au murit din cauza lui
de M.C.    |    20 Aug 2013   •   20:00

 Un englez de 47 de ani a fost condamnat la şapte ani de închisoare, după ce a vândut detectoare de bombe false. Afacerea a fost una extrem de profitabilă, britanicul Gary Bolton strângând aproximativ 3 milioane de lire.

La fabrica cu mai puţin de 2 lire şi le vindea cu pana la 15.000 de lire sterline. Asta a fost reţeta succesului pentru englez, care a vândut asemenea dispozitive în Mexic, Tailanda, Pakistan, China, Filipine, Egipt, sau Tunisia. În realitate, nu erau decât nişte "jucării" menite să găsească mingile de golf pierdute. Lui Bolton nu i-a păsat că potenţialele atentate cu bombă nu vor putea fi dejucate şi că mii de oameni sunt expuşi pericolului.

În Tailanda, două explozii s-au soldat cu patru morţi şi mai mulţi răniţi, după ce vehiculele-capcană au explodat, fiind în prealabil verificate cu dispozitive vândute de Bolton, scrie The Guardian

Sentinţa lui Bolton vine după ce partenerul său de afaceri, Jim McCormick, a fost condamnat în luna mai la 10 ani de închisoare. Acesta vânduse dispozitive identice în valoare de 50 de milioane de lire, multe dintre ele ajungând în Irak, acolo unde se crede că s-au pierdut vieţi omeneşti tocmai din acest motiv. 

×
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close