Antena 3 CNN Externe A fost arestat înainte de a comite un atentat la un patinoar din Germania

A fost arestat înainte de a comite un atentat la un patinoar din Germania

A fost arestat înainte de a comite un atentat la un patinoar din Germania
Sursa foto: foto: Pixabay
21 Dec 2017   •   08:51

Un german de 29 de ani suspectat că intenţiona să comită un atentat cu un vehicul-berbece, în numele grupării Stat Islamic (SI), a fost arestat miercuri de forţele speciale ale poliţiei germane, transmite AFP. 

Dasbar W. este bănuit că a susţinut şi a fost membru al SI, a indicat parchetul antiterorist german, care adaugă că cel acuzat este "serios suspectat de pregătirea unei acţiuni violente". 

El ar fi preconizat folosirea unui "vehicul-berbece" pentru a lovi mulţimea din jurul unui patinoar aflat într-o piaţă din Karlsruhe (sud-vest). 

Dasbar W. a "reperat locul la sfârşitul lui august", precizează comunicatul parchetului, care relevă că bărbatul a încercat apoi în zadar, începând cu luna septembrie, să se angajeze la o companie de livrări colete. 

Potrivit parchetului antiterorist, el a difuzat, între aprilie şi iulie 2015, materiale video de propagandă pentru SI pe mai multe platforme online. 

În iunie în acelaşi an, bărbatul a părăsit pentru prima dată Germania cu destinaţia Irak, de unde ar fi revenit în martie 2016. A făcut şi o a doua călătorie, din iunie 2016, în cursul căreia a jurat supunere grupării jihadiste. El s-a antrenat în ce priveşte mânuirea armelor de foc şi a spionat pentru SI, după care a revenit în Germania în iulie 2017. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: arestat Germania atentat patinoar
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close