Antena 3 CNN Externe A fost declarat nevinovat, după ce a stat 30 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

A fost declarat nevinovat, după ce a stat 30 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o

A fost declarat nevinovat, după ce a stat 30 de ani în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o
Sursa foto: Foto: www.al.com
de M.Z.    |    04 Apr 2015   •   23:31

Un american din Alabama, condamnat la moarte pentru o crimă pe care nu a comis-o, a fost găsit nevinovat, după 30 de ani şi a fost eliberat din închisoarea unde, vreme de trei decenii, a aşteptat să fie executat.

Presa locală spune că bărbatul a ajuns în această situaţie pentru că nu a avut bani să angajeze un avocat care să-i dovedească nevinovăţia. 

 
La ieşirea din închisoare, Anthony Hinton a fost întâmpinat de rude. Bărbatul de 59 de ani a avut un mesaj şi pentru rudele victimelor atacului armat, pentru care el a fost condamnat.
 
"Vreau să transmit familiilor victimelor că voi continua să mă rog pentru ele, aşa cum am făcut în ultimii 30 de ani. A fost o eroare a justiţiei nu doar pentru mine, dar şi pentru rudele victimelor", a spus Anthony Hinton, fost deţinut condamnat la moarte.
 
Hinton a primit pedeapsa cu moartea în 1985, când avea 29 de ani, pentru uciderea a doi manageri ai unui restaurant din Alabama. Procurorii au spus că uciderea a fost comisă cu arma pe care Hinton o avea acasă. El şi-a susţinut nevinovăţia, dar nu a avut bani să plătească un avocat şi o expertiză balistică. Deşi la locul crimei nu au fost găsite amprentele lui, iar colegii săi au spus că se afla la muncă în momentul crimei, americanul a fost condamnat. A stat în închisoare trei decenii, majoritatea timpului la izolare, aşteptând să fie executat. Abia anul trecut procesul a fost redeschis, după ce mai mulţi experţi au dovedit că acea crimă nu a fost comisă cu pistolul lui Hinton. Judecătorii l-au declarat nevinovat.
 
Potrivit presei, Hinton e acum alături de familia sa şi încearcă să se adapteze la tehnologia modernă: învaţă să folosească internetul şi telefonul mobil. 
 
 
 
 
 

×
Subiecte în articol: alabama
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close