Antena 3 CNN Externe A fost declarată stare de urgenţă în Kazahstan

A fost declarată stare de urgenţă în Kazahstan

A fost declarată stare de urgenţă în Kazahstan
Sursa foto: Foto: eucir.webs.com
17 Dec 2011   •   17:21

În urma recentelor violenţe soldate cu 11 morţi, preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, a decretat stare de urgenţă şi a instaurat restricţii de circulaţie sâmbătă la Janaozen, oraşul din vestul fostei republici sovietice din Asia Centrală unde au avut loc incidentele, relatează AFP.
   
Un decret al preşedintelui, publicat pe site-ul preşedenţiei, ordonă "instaurarea stării de urgenţă în oraşul Janaozen, din 17 decembrie, la ora 18.00, până la 5 ianuarie 2012, ora 7.00 (...), în urma tulburării masive a ordinii publice la 16 decembrie", precum şi restricţii de circulaţie în aceeaşi perioadă, între orele 23.00-7.00. Mai este menţionat faptul că "Statul va împiedica în toată rigoarea legii orice tentativă de a afecta liniştea şi securitatea cetăţenilor", a declarat Nazarbaiev pe site-ul său oficial, adăugând că "vinovaţii vor fi pedepsiţi".
   
Preşedintele Nazarbaiev, care conduce cu o mână de fier din perioada sovietică această ţară bogată în resurse minerale şi hidrocarburi, considerată până în prezent cea mai stabilă din regiune, a anunţat această decizie după un Consiliu de securitate naţională reunit în capitală, Astana.
   
Vineri, confruntări violente în care au fost implicaţi aparent mii de grevişti din sectorul petrolier, care au atacat violent pregătirile pentru aniversarea independenţei Kazahstanului în piaţa centrală din Janaozen, au provocat moartea a 11 persoane după intervenţia forţelor de ordine.

×
Subiecte în articol: violente morti stare de urgenta Capitală
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close