Antena 3 Externe A fost făcută publică și identitatea ultimului atacator de la Londra

A fost făcută publică și identitatea ultimului atacator de la Londra

06 Iun 2017   •   13:30
A fost făcută publică și identitatea ultimului atacator de la Londra
Sursa foto: Foto: Agerpres

Cel de-al treilea individ implicat în atacul soldat sâmbătă cu şapte morţi pe London Bridge şi în Borough Market este un marocano-italian pe nume Youssef Zaghba, a scris marţi pe site-ul său cotidianul italian Corriere della Sera, preluat de Reuters. 

'Se numeşte Youssef Zaghba, este fiul unui marocan şi a unei femei din Bologna', a scris Corriere della Sera pe pagina sa de internet, precizând că bărbatul s-a născut în Fes (Maroc) în ianuarie 1995. 

Potrivit sursei citate, Zaghba a fost oprit în Italia în 2016 când încerca să plece în Turcia de unde plănuia să ajungă în Siria, iar autorităţile italiene informaseră omologii din Marea Britanie şi din Maroc în legătură cu intenţiile acestuia. 

O sursă din serviciile de informaţii italiene a confirmat că cel de-al treilea atacator este născut dintr-o mamă italiancă şi un tată marocan. Părinţii săi au locuit o perioadă împreună, în Maroc, şi când s-au despărţit, mama s-a întors în Italia şi s-a stabilit la Bologna. 

Luni, poliţia britanică a dezvăluit identitatea a doi dintre cei trei autori ai atacului soldat cu şapte morţi pe London Bridge şi în Borough Market sâmbătă, ei fiind Khuram Butt et Rachid Redouane. 

Butt, un britanic de 27 de ani, era cunoscut serviciilor de securitate, care nu deţineau elemente care să lase să se creadă că el pregăteşte un atentat. 

Cel de-al doilea atacator, Redouane, în vârstă de 30 de ani, pretinsese că este de cetăţenie marocană şi libiană şi era necunoscut serviciilor.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close