Antena 3 CNN Externe A fost găsită cea de-a doua cutie neagră a avionului Germanwings, prăbuşit în Alpii francezi

A fost găsită cea de-a doua cutie neagră a avionului Germanwings, prăbuşit în Alpii francezi

A fost găsită cea de-a doua cutie neagră a avionului Germanwings, prăbuşit în Alpii francezi
Sursa foto: Foto: Agerpres//Xinhua
02 Apr 2015   •   17:23

Anchetatorii au găsit cea de-a doua cutie neagră a avionului Germanwings prăbuşit la 24 martie în Alpii francezi, a anunţat joi procurorul din Marsilia, citat de Le Parisien.
   
A doua cutie neagră este cea care înregistrează parametrii zborului până în momentul prăbuşirii avionului Airbus A320. După analizarea datelor, experţii vor putea determina circumstanţele prăbuşirii aeronavei.
   
Prima cutie neagră - cea care conţine conversaţiile echipajului - a fost găsită la scurt timp după prăbuşire, iar datele pot fi recuperate şi utilizate, în pofida avariilor.
   
Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, care se deplasa pe ruta Barcelona-Dusseldorf, s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână în Alpii francezi, provocând moartea tuturor celor 150 de persoane aflate la bord.

Anchetatorii care analizează posibilele cauze ale acestei tragedii se concentrează pe ipoteza potrivit căreia copilotul în vârstă de 27 de ani, Andreas Lubitz, ar fi provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei.
   
Acesta a suferit un episod depresiv major în 2009, iar anchetatorii au găsit la domiciliul său dovezi potrivit cărora ar fi trebuit să fie în concendiu medical în ziua tragediei.
  

×
Subiecte în articol: GermanWings
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close