Antena 3 CNN Externe A fost identificată cea de-a doua teroristă de la metroul din Moscova (VIDEO)

A fost identificată cea de-a doua teroristă de la metroul din Moscova (VIDEO)

A fost identificată cea de-a doua teroristă de la metroul din Moscova (VIDEO)
Sursa foto: terorista
03 Apr 2010   •   13:19

Serviciul secret rusesc a dat publicităţii imagini din timpul unui raid al forţelor armate în care se pare că a fost ucis soţul teroristei de la staţia de metrou Park Kulturi din Moscova. Potrivit unei publicaţii rusesti a fost identificată şi cea de-a doua atacatoare, de la staţia de metou Lublianka. Este vorba despre o tânără de 20 de ani din Cecenia, soţia unui militant, şi el ucis de forţele de securitate ruseşti.

Imaginile de la serviciul secret rusesc arată finalul unui raid al forţelor de securitate ruseşti asupra unui grup de rebeli ceceni, dintr-un oraş din nordul Daghestanului. Una dintre victimele atacului ce a avut loc pe 31 decembrie este şi Umalat Magomedov, soţul teroristei de 17 ani de la staţia de metrou Park Kulturi.

Investigatorii au stabilit că dispozitivul exploziv din staţia de metrou Park Kultury a fost detonat de Dzhennet Abdullayeva (Dzhennet Abdurakhmanova), originară din Republica Daghestan, născută în 1992. În acest moment, investigatorii încearcă să afle identitatea celei de-a doua teroriste şi a celor care au organizat atentatul.

Neoficial, se cunoaşte deja şi identitarea terirostei kamikaze de la staţia de metrou Lublianka. Potrivit presei de la Moscova, ar fi vorba despre Marka Ustarkhanova, o tânără din Cecenia, şi ea rămasă văduvă. Se pare că soţul ei, un important lider rebel, a fost ucis în octombrie de ruşi, în timp ce se pregătea să îl asasineze pe preşedintele Ceceniei, un apropiat al Kremlinului.

Între timp, la Moscova măsurile de securitate continuă să fie extrem de dure. Cu toate acestea, credincioşii au fost sfătuiţi să participe la slujbele oficiate de Paşte. Asta deşi psihologii spun că atacurile teroriste au generat o stare de şoc în toată Rusia.

Oficialii ruşi spun că metroul din Moscova are nevoie de aproximativ 400 de câini special antrenaţi pentru a asigura securitatea. Asta pentru că animalele sunt utile nu numai pentru a depista explozibilii, ci şi pentru confortul psihologic al pasagerilor.



Antena 3




×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close