Antena 3 CNN Externe A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia

A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia

A fost identificată prima victimă a catastrofei aeriene din Indonezia
Sursa foto: Foto: deccanchronicle.com
01 Ian 2015   •   18:10

Autorităţile indoneziene au identificat joi prima victimă a catastrofei aeriene în care a fost implicat avionul de tip Airbus 300-220 al companiei AirAsia, prăbuşit duminica trecută cu 162 de persoane la bord, în vestul Indoneziei, informează EFE.

Potrivit EFE, prima victimă identificată este o stewardesă, pe nume Khairunisa Haidar Fauzi, în vârstă de 22 de ani, îmbrăcată în uniforma roşie a companiei. Totuşi, Reuters, DPA și Xinhua transmit că prima victimă identificată este o indoneziancă în vârstă de 49 de ani, Hayati Luthfiah Hamid, de religie musulmană, şi care a fost deja înhumată, în apropiere de Surabaya, oraş situat pe insula indoneziană Java.

Femeia călătorea la bordul avionului prăbuşit cu alţi trei membri ai familiei.

Zeci de naveşi avioane din SUA, Australia, Malaezia, Singapore, China, Rusia şi Indonezia participă la operaţiunile de căutare a avionului și a celorlalte victime.

Unul dintre anchetatorii indonezieni, Toos Sanitiyoso, a declarat că speră ca într-o săptămână să poată fi localizate cutiile negre ale aparatului, a căror căutare este îngreunată de condiţiile meteo foarte dificile. "Principalul este să identificăm zona accidentului şi să găsim cutiile negre", a declarat el pentru cotidianul Strait Times.

Echipele de salvare n-au găsit deocamdată corpul principal al avionului, dar au reuşit să recupereze bucăţi din aparat şi şapte cadavre, dintre care cinci se află încă la spitalul din Surabaya. Se crede că aeronava s-a scufundat la o adâncime de 30-50 de metri, la sud de insula Borneo.

×
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close