Antena 3 CNN Externe A fost identificată una dintre femeile care au comis atentatele de la metroul din Moscova

A fost identificată una dintre femeile care au comis atentatele de la metroul din Moscova

A fost identificată una dintre femeile care au comis atentatele de la metroul din Moscova
Sursa foto: teroriste
02 Apr 2010   •   22:49

Una dintre femeile care au comis atentatele de la metroul din Moscova a fost identificată. Avea doar 17 ani şi era văduva unui rebel ucis de forţele ruse în Caucaz. Locuitorii Moscovei vor avea parte de un Paşte cu mulţi poliţişti pe străzi, căci oraşul este în continuare în alertă de teama unor noi atentate.

Anchetatorii ruşi au identificat-o pe una dintre cele două femei kamikaze care au ucis zeci de oameni în metroul din Moscova. Este vorba de o adolescenta în vârstă de 17 ani, care ar fi văduva unui rebel din Caucaz, Umalat Magomedov.

Bărbatul a fost împuşcat în 31 decembrie în vestul Daghestanului, în timpul unui schimb de focuri cu poliţia. Potrivit presei de la Moscova, identitatea celei de a doua femei kamikaze nu a fost stabilită oficial, dar se bănuieşte că ar fi vorba despre o femeie din Cecenia.

Între timp, la Moscova măsurile de securitate continuă să fie extrem de dure. Cu toate acestea, credincioşii au fost sfătuiţi să participe la slujbele oficiate de Paşte. Asta deşi psihologii spun că atacurile teroriste au generat o stare de şoc în toată Rusia.

Doi dintre răniţii din atentatele de luni au fost exteraţi, ceilalţi, aproape 90, fiind în continuare sub tratament.

Oficialii ruşi spun că metroul din Moscova are nevoie de aproximativ 400 de câini special antrenaţi pentru a asigura securitatea. Asta pentru că animalele sunt utile nu numai pentru a depista explozibilii, ci şi pentru confortul psihologic al pasagerilor.



Antena3

×
Subiecte în articol: victime Moscova
Parteneri
Medicul Adrian Marinescu, detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close