Antena 3 CNN Externe A fost măcel în centrul Parisului. Mii de oameni s-au bătut cu poliţiştii, în urma unui protest împotriva căsătoriei homosexualilor

A fost măcel în centrul Parisului. Mii de oameni s-au bătut cu poliţiştii, în urma unui protest împotriva căsătoriei homosexualilor

A fost măcel în centrul Parisului. Mii de oameni s-au bătut cu poliţiştii, în urma unui protest împotriva căsătoriei homosexualilor
de O.P.    |    27 Mai 2013   •   06:36

Mai multe străzi din centrul Parisului au devenit, ieri seară, teren de luptă între forţele de ordine şi câteva sute de militanţi agresivi împotriva căsătoriei între homosexuali. 

Tulburările au izbucnit după o uriaşă manifestaţie împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, legalizate, luna trecută, de Parlamentul francez.

Peste 4.500 de poliţişti şi jandarmi au fost desfăşuraţi, în centrul Parisului, înaintea manifestaţiei împotriva căsătoriilor între homosexuali. Cu toată mobilizarea forţelor de ordine, violenţa nu a putut fi oprită.

La finalul manifestaţiei, desfăşurate în ordine, grupuri de militanţi au încercat să treacă de barierele poliţiei şi i-au agresat şi pe ziarişti. Un fotoreporter şi un operator de televiziune au fost doborâţi la pământ şi bătuţi.

Câteva sute de protestatari s-au confruntat, apoi, cu forţele de securitate chiar pe esplanada Invalizilor, la doi paşi de turnul Eiffel. Incidentele au durat mai bine de două ore. Potrivit unui comunicat al poliţiei, aproape 300 de oameni au fost arestaţi iar şase persoane, între care patru poliţişti, au fost uşor rănite.

Ministrul de interne a pus violenţele pe seama "extremei drepte". Una din liderele mişcării împotriva căsătoriilor homosexuale renunţase să participe la protest, din cauza "climatului de violenţă".

Legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, o promisiune electorală a preşedintelui François Hollande, a fost aprobată de parlament la 23 aprilie. Opoziţia de dreapta a promis, însă, că va abroga legea atunci când va reveni la putere.



×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close