Antena 3 CNN Externe A fost obligată să divorțeze, sub motivul că ”îi este superioară soțului ei”. Acum, apelul femeii face înconjurul lumii

A fost obligată să divorțeze, sub motivul că ”îi este superioară soțului ei”. Acum, apelul femeii face înconjurul lumii

A fost obligată să divorțeze, sub motivul că ”îi este superioară soțului ei”. Acum, apelul femeii face înconjurul lumii
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Oct 2016   •   15:43

O femeie din Arabia Saudită a fost obligată în instanță să divorțeze de bărbatul ei, sub motivul că este ”mult superioară lui”, scrie The Independent.

Decizia inițială a fost dată în luna aprilie, când Maha al-Tamimi era însărcinată în opt luni. Dar, după o luptă prelungită în instanță, un judecător al curții Al-Ayina din Riyadh a dat verdictul final.

Maha Al-Tamimi susține unchii ei i-au intentat proces, cerând ca ea să divorțezem după ce au pus la îndoială genealogia soțului ei.

"Unchii mei au susținut în instanță că m-am căsătorit împotriva dorinței tatălui meu ... dar adevăratul lor motiv este acela că ei nu cred că eu și soțul meu avem origini familiale compatibile. Fac apel la monarh să intervină și ne salveze, pe mine și pe copilul meu”, susține femeia.

Instanța a spus că aceasta nu a reușit să obțină consimțământul tatălui ei pentru căsătorie, însă Maha Al-Tamimi a afirmat că tatăl ei nu mai locuiește cu familia, de când și-a luat a doua soție.

În schimb, ea a primit permisiunea fratelui ei mai mare pentru această căsătorie.

×
Subiecte în articol: judecator Arabia Saudita
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close