Antena 3 CNN Externe A fost profesor de liceu 17 ani fără să știe să scrie și să citească. Povestea uluitoare a unui bărbat care timp de 48 de ani a fost analfabet, a făcut o facultate și i-a păcălit pe toți

A fost profesor de liceu 17 ani fără să știe să scrie și să citească. Povestea uluitoare a unui bărbat care timp de 48 de ani a fost analfabet, a făcut o facultate și i-a păcălit pe toți

o_1cb9sl13d1i7c1lnp1ggv1i32h6d8.jpg
17 Apr 2018   •   16:29

John Corcoran a crescut în SUA, în anii '40 și '50, iar cazul său este unul uluitor.

Suferind de o formă gravă de dislexie, John nu a învățat să citească până la vârsta de 48 de ani.

Asta însă nu l-a împiedicat să termine chiar și o facultate și, mai mult, să fie profesor timp de 17 ani. 

Acesta a povestit pe larg în presa americană cum se împrietenea cu elevii cei mai buni, care îl ajutau la teme și examene, în schimbul unor mici favoruri. Fiind un atlet de excepție, a primit o bursă la universitate, pe care a absolvit-o cu ajutorul colegilor și reușind să trișeze la majoritatea examenelor. 

Timp de aproape două decenii a predat la liceu sportul, științe sociale și chiar cursuri de dactilografie. Dactilografia chiar repede, însă nu știa ce scrie. Ideea de a fi profesor i s-a părut bună, pentru că nimeni nu ar suspecta un profesor că este analfabet.

Abia când a ajuns spre 50 de ani a auzit-o la televizor pe Barbara Bush vorbind despre analfabetism și cât de larg răspândit este și atunci și-a luat inima în dinți și s-a înscris la un curs de alfabetizare. Era a doua oară în viața sa de adult când recunoștea că nu știe să scrie și să citească, după ce îi mărturisise soției acest lucru.

Între timp, John a mai fost agent imobiliar, apoi a devenit cunoscut cu povestea sa, a publicat două cărți și acum conduce o fundație pentru alfabetizarea adulților.

×
Citește mai multe din Externe
» Vezi toate știrile din Externe
Cele mai noi știri
Parteneri
x close