Antena 3 CNN Externe “A fost un accident oribil”. Uitat în închisoare, un student a fost nevoit să bea propria urină pentru a supravieţui

“A fost un accident oribil”. Uitat în închisoare, un student a fost nevoit să bea propria urină pentru a supravieţui

“A fost un accident oribil”. Uitat în închisoare, un student a fost nevoit să bea propria urină pentru a supravieţui
Sursa foto: Foto: www.elephantjournal.com
31 Iul 2013   •   16:21

După ce a fost uitat cinci zile fără apă şi mâncare într-o celulă a unei închisori din Statele Unite, un tânăr va primi de la administraţia americană despăgubiri în valoare de 4,1 milioane de dolari (aproximativ 3 milioane de euro), informează AFP.

Daniel Chong, în vârstă de 25 de ani, a fost nevoit să-şi bea urina pentru a supravieţui. El a fost uitat de către temnicierii săi de la Agenţia Americană Antidrog (DEA) într-o celulă fără ferestre, cu o suprafaţă de 1,5 pe 3 metri.

Tânărul, student la Universitatea din San Diego (sudul Californiei), a fost reţinut împreună cu alte persoane în aprilie 2012, în cadrul unei operaţiuni DEA, în timp ce fuma canabis la un prieten al său, relatează Los Angeles Times.

După ce a fost interogat rapid de către agenţii DEA şi i s-a spus că va fi eliberat în curând, agenţii ar fi uitat de existenţa lui.

Chong a reuşit să-şi scoată cătuşele, însă nu a putut ieşi din celulă. Apelurile sale de ajutor au rămas fără răspuns. El a început să piardă rapid din greutate şi să aibă halucinaţii.

Crezând că va muri, tânărul şi-a spart ochelarii şi a încercat să scrie cu un ciob pe braţul său "Îmi pare rău, mamă".

Chong a fost găsit într-o stare avansată de deshidratare şi acoperit de propriile excremente.

"A fost un accident, unul foarte grav şi oribil", a declarat marţi Chong, la o conferinţă de presă. Potrivit avocatului său, tânărul a fost nevoi să urmeze un curs de psihoterapie intensivă şi suferă de stres posttraumatic.

 

 

 

×
Subiecte în articol: despagubiri
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close