Antena 3 CNN Externe A greşi e omeneşte. Până şi Hitler a ştiut asta! Vezi detaliul pe care Führer-ul l-ar fi vrut ţinut ascuns

A greşi e omeneşte. Până şi Hitler a ştiut asta! Vezi detaliul pe care Führer-ul l-ar fi vrut ţinut ascuns

A greşi e omeneşte. Până şi Hitler a ştiut asta! Vezi detaliul pe care Führer-ul l-ar fi vrut ţinut ascuns
Sursa foto: Foto: cille85.wordpress.com
03 Mai 2012   •   19:17

O carte poştală scrisă de Hitler în timpul Primului Război Mondial şi descoperită recent dezvăluie un adevăr care-i ştirbeşte într-o oarecare măsură reputaţia de mare conducător, scrie Daily Mail.

Potrivit acestei cărţi poştale, descoperită într-un spital din Munchen, unde Hitler se refăcea după o rană suferită în timpul războiului şi care era adresată unui prieten pe nume Karl Lanzhammer, fostul lider fascist se pricepea mai mult la dictat ... decât la scris. 



Cartea poştală, datată decembrie 1916, conţine o greşeală de ortografie, Hitler scriind incorect cuvântul "sofort" (imediat - n.r.), cu dublu "f", în loc de unul singur.

Doctorul Thomas Weber, expert al Universităţii din Aberdeen, a precizat că această de greşeală de ortografie nu este singulară.

"Ştim din alte scrisori ale sale că mai făcea, ocazional, greşeli de ortografie. Însă acest lucru era normal având în vedere preocupările militare din acea vreme", apreciază Weber.

Carte poştală se numără printre puţinele documente din acea perioadă care i-au aparţinut lui Hitler.

Mesajul transmis prin intermediul acesteia este: "Dragă Lanzhammer. Eu sunt acum în Munchen, la Ersatz Btl (batalion). Mă aflu sub un tratament dentar. Mă voi reîntoarce pe front imediat. Cele mai calde urări, A. Hitler".

Actuala carte poştală a fost publicată de o persoană care a vrut să-şi păstreze anonimatul şi care se pare că a moştenit-o de la tatăl său, un fost colecţionar.



×
Subiecte în articol: hitler Germania Google
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close