Antena 3 CNN Externe A început bătălia finală pentru conducerea Franţei. Cheia câştigării alegerilor, în mâinile unei femei

A început bătălia finală pentru conducerea Franţei. Cheia câştigării alegerilor, în mâinile unei femei

A început bătălia finală pentru conducerea Franţei. Cheia câştigării alegerilor, în mâinile unei femei
de O.P.    |    24 Apr 2012   •   06:14
Nicolas Sarkozy şi François Hollande şi-au reluat, fără nicio zi de odihnă, campania pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa. Amândoi încearcă să atragă voturile celor care au preferat-o pe Marine Le Pen, candidata extremei drepte, clasată pe locul trei în primul tur, cu un rezultat neaşteptat de bun.

Aceasta lasă, însă, să se înţeleagă că nu va face nicio recomandare alegătorilor săi. Deşi s-a clasat doar al doilea în primul tur, fapt fără precedent pentru un preşedinte în funcţie, Nicolas Sarkozy se declară încrezător în victorie.
Dar, pentru aceasta, ar trebui să "recupereze" cât mai multe voturi din cele adunate de Marine Le Pen.

La rândul lor, socialiştii lui François Hollande nu uită că mulţi din alegătorii extremei drepte provin din clasele populare, dezamăgite de partidele stângii.

Teoretic, Marine Le Pen ar trebui să-l prefere pe Sarkozy, care, în campanie, a adoptat unele poziţii apropiate de ale extremei drepte. Ea spune, însă, că nu mai crede în sinceritatea actualului preşedinte şi se arată la fel de severă cu ambii candidaţi.

Analiştii cred că Marine Le Pen nu va da niciun consemn alegătorilor care au votat-o. Potrivit sondajelor, două treimi dintre aceştia vor vota, oricum, cu Sarkozy, dar alţi 20 la sută - cu Hollande. Liderul socialist păstrează, astfel, prima şansă, deoarece poate conta şi pe voturile stângii radicale şi ale ecologiştilor, ai căror candidaţi au fost, şi ei, eliminaţi în primul tur.








×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close