Antena 3 CNN Externe A început Carnavalul Culturilor de la Berlin. Costume populare şi tradiţii din toată lumea (VIDEO)

A început Carnavalul Culturilor de la Berlin. Costume populare şi tradiţii din toată lumea (VIDEO)

A început Carnavalul Culturilor de la Berlin. Costume populare şi tradiţii din toată lumea (VIDEO)
Sursa foto: costume populare
01 Iun 2009   •   11:50

Aproape o sută de ansambluri, reprezentând popoare din toate colţurile lumii, şi-au dat întâlnire la tradiţionalul Carnaval al Culturilor din Berlin. Manifestarea le oferă, în fiecare an, turiştilor, momente de neuitat.

Carnavalul Culturilor a devenit un punct nelipsit în calendarul marilor evenimente din capitala germană. Marea paradă are loc în cartierul care adăposteşte cea mai importantă comunitate turcă din Germania, dar şi numeroase alte grupuri etnice. Acestea îşi expun cu mândrie tradiţiile alături de ansambluri culturale invitate din diferite părţi ale planetei.

Carnavalul promovează diversitatea culturală şi buna înţelegere, într-o ţară în care intoleranţa se face încă simţită. Dar, pe lângă obiectivele sociale şi culturale, carnavalul îi seduce pe berlinezi în primul rând prin atmosfera sa de petrecere.

Ediţia din acest an a fost cea de-a treisprezecea şi se pare că numărul a fost cu noroc: se estimează că 700.000 de oameni au urmărit marea paradă a culturilor. Majoritatea spectatorilor au fost încântaţi, deşi unii au părut să observe, şi în acest cadru, efectele neplăcute ale crizei economice. Ei au considerat că fastul şi bogăţia costumelor din alţi ani nu au mai fost atinse.

Printre grupurile cele mai aplaudate s-au numărat, anul acesta, dansatorii africani, elveţienii cântăreţi la corn, şi, bineînţeles, dansatoarele de samba în costume viu colorate sau... foarte sumare.



Antena 3

×
Subiecte în articol: culturi traditie Berlin
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close