Antena 3 CNN Externe A început "jocul cu moartea" de la Pamplona, unde a luat startul celebra cursă cu tauri (VIDEO)

A început "jocul cu moartea" de la Pamplona, unde a luat startul celebra cursă cu tauri (VIDEO)

A început "jocul cu moartea" de la Pamplona, unde a luat startul celebra cursă cu tauri (VIDEO)
07 Iul 2010   •   23:40

Mii de oameni se vor juca, zilele acestea, cu moartea, la Pamplona. Acolo s-a dat deja startul celebrei curse cu tauri. Localnicii şi turiştii aleargă printre coarnele furioaselor animale pentru a-şi arăta bravura. Iar la finalul zilei petrec cu muzică şi mult vin roşu.

Este o cursă umăr la umăr cu moartea însăşi. În fiecare zi a festivalului San Fermin, sute de oameni se lasă alergaţi de tauri pe o distanţă de aproape un kilometru. Curajoşii sunt îmbrăcaţi în tradiţionalele costume albe cu roşu. Se luptă să ajungă cât mai aproape de animale şi se fălesc cu îndrăzneala lor. Această tradiţie durează deja de peste 400 de ani, cu toate că accidentele nu sunt puţine.

?A fost foarte rău. Prea multă neîndemânare. Au fost o mulţime de turişti care nu aveau nicio idee despre ce se întâmplă şi au îngreunat lucrurile. Asta e! Ca să fiu sincer, este prima alergare cu tauri din viaţa mea în care nu m-am simţit bine?, a declarat unul dintre participanţi.

?M-am apropiat de tauri. Am crezut că va fi o experienţă de viaţă incredibilă. Am început chiar acolo unde le-au dat drumul, am alergat printre tauri. Îi îndemnam să meargă înainte şi mă luptam să rămân în viaţă!?, povesteşte un turist.

Sute de mii de turişti vin, anual, la Pamplona pentru a participa la cursele cu tauri. Sau pentru a urmări coridele organizate, în fiecare seară, în arene. Fiesta se va încheia pe 14 iulie.

Observator

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close