Antena 3 CNN Externe A început operaţiunea militară franceză în Republica Centrafricană

A început operaţiunea militară franceză în Republica Centrafricană

A început operaţiunea militară franceză în Republica Centrafricană
de M.T.    |    06 Dec 2013   •   10:26

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a anunţat începutul operaţiunii militare franceze în Republica Centrafricană, în cadrul căreia urmează să fie mobilizaţi 1.200 de militari, informează AFP, citată de Agerpres şi Mediafax.

„Operaţiunea a început”, iar forţele franceze prezente în Republica Centrafricană „au mobilizat patrule în Bagui”, a precizat Le Drian pentru postul Radio France Internationale (RFI).

„O companie a sosit din Libreville ieri seară, iar astăzi un detaşament de elicoptere va fi deasupra zonei”, a adăugat ministrul.

Operaţiunea militară franceză este aprobată de ONU.

Misiunea militarilor francezi, în sprijinul forţei africane aflate la faţa locului, este de a asigura „un minimum de securitate”, pentru a permite o intervenţie umanitară, a explicat Le Drian, potrivit căruia este vorba de „securizarea străzilor şi a principalelor itinerare”.

În paralel, intervenţia franceză are ca scop ca „forţele africane să poată asigura securitatea teritoriului în aşteptarea tranziţiei politice”.

Joi seară, preşedintele Francois Hollande a anunţat acţiunea militară „imediată” în Republica Centrafricană, precizând că „intervenţia franceză va fi rapidă”.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close