Antena 3 CNN Externe A început spectacolul electoral în SUA! Convenția Democraților, primul mare eveniment al alegerilor

A început spectacolul electoral în SUA! Convenția Democraților, primul mare eveniment al alegerilor

A început spectacolul electoral în Statele Unite ale Americii. Convenția Democraților, primul mare eveniment al alegerilor, va ţine patru zile şi se desfăşoară virtual din cauza pandemiei de Covid 19.

A început spectacolul electoral în SUA! Convenția Democraților, primul mare eveniment al alegerilor
Sursa foto: Facebook/Joe Biden
de Diana Dragotescu    |    18 Aug 2020   •   18:30

Convenţia va culmina cu nominalizarea oficială a lui Joe Biden drept candidat la funcţia de preşedinte al SUA la scrutinul din noiembrie, în care se va confrunta cu actualul preşedinte republican Donald Trump.

Timp de două săptămâni, Antena 3, singurul post TV din România partener CNN, a pregătit ediţii speciale în fiecare din zilele în care au loc Convenţiile celor două mari partide americane, Democrat şi Republican.

Mesaje puternice din partea Democraților

În prima seară a Convenţiei Democrate, mesaje puternice de încredere în viitorul naţiunii au venit de la principalii lideri ai partidului, dar şi de la unii republicani care susţin candidatura lui Joe Biden la preşedinţia SUA: „Vreau să le mulțumesc tuturor că au făcut parte din acest proces. Aștept cu nerăbdare să lucrez cu ei pe măsură ce reconstruim această țară”, a declarat Joe Biden. 

Potrivit analiştilor CNN, discursul de susţinere al lui Bernie Sanders, el însuşi fost candidat la nominalizare democrată pentru Casa Albă, i-a adus un plus lui Biden.

Mesajul fostei Prime Doamne, Michelle Obama

Cel mai aşteptat moment al serii a fost discursul fostei Prime Doamne, Michelle Obama. Un mesaj plin de empatie, care a rezonat puternic în inimile susţinătorilor democraţi.

„Îl cunosc pe Joe, este un om profund, decent. Ghidat de credință. A fost un vicepreședinte grozav. El știe de ceea ce este nevoie pentru a salva o economie, a învinge o pandemie și a conduce țara noastră. Și ascultă. El va spune adevărul și va avea încredere în știință”, a declarat Michelle Obama. 

Pentru că pandemia va fi unul dintre subiectele care vor înclina balanţa la aceste alegeri, subiectul a fost atins de aproape toţi vorbitorii serii. Fiica unui bărbat din Arizona care a fost ucis de COVID-19 s-a aflat printre cei care au vorbit online.

Un mesaj puternic a venit şi din partea lui Andrew Cuomo, guvernator de New York, lăudat chiar de Donald Trump pentru modul în care a gestionat pandemia: „Forța noastră colectivă este exercitată prin guvern. Este, de fapt, sistemul nostru imunitar și actualul nostru guvern federal este disfuncțional și incompetent. Nu putea lupta împotriva virusului. De fapt, nici măcar nu a văzut că vine”. 

Au existat însă şi puncte slabe în spectacolul electoral organizat de democraţi. Unii analişti sunt de părere că imaginile în care susţinătorii aplaudau discursurile democraţilor au afectat imaginea lui Biden.

A început spectacolul electoral în SUA! Convenția Democraților, primul mare eveniment al alegerilor

×
Subiecte în articol: SUA alegeri
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close