Antena 3 CNN Externe A început summit-ul G8. Barack şi Michelle Obama au ajuns în Italia (VIDEO)

A început summit-ul G8. Barack şi Michelle Obama au ajuns în Italia (VIDEO)

A început summit-ul G8. Barack şi Michelle Obama au ajuns în Italia (VIDEO)
Sursa foto: Barack Obama
08 Iul 2009   •   14:16

Criza economică, situaţia mediului şi problemele din Iran sunt principalele subiecte pe agenda summitului ţărilor industrializate care începe miercuri în Italia. Oraşul ales de organizatori este Aquila, devastat în urma seismului din aprilie. Câteva dintre ţările G8 au anunţat deja că vor dona sume însemnate pentru victimele seismului care a ucis aproape 300 de oameni.

Liderii G8 vor discuta până vineri despre problemele cu care se confruntă statele lumii. Experţii susţin că de la apariţia crizei, G8, clubul celor mai puternic industrializate state, a luat măsuri doar la nivel declarativ şi a lăsat deciziile la latitudinea grupului G20.

Pe agenda discuţiilor se vor afla, mai mult ca sigur, chestiuni precum criza economică mondială sau situaţia din Iran.

"Nu am decis încă ce va conţine declaraţia despre Iran. Există două abordări: sunt ţări care spun că trebuie să cerem sancţiuni?, a declarat premierul Italiei, Silvio Berlusconi.

Preşedintele Statelor Unite a sosit deja în Italia pentru a participa la summitul G8. Acesta va începe vizita în Italia printr-o întâlnire protocolară cu omologul său italian Giorgio Napolitano. Barack Obama va rămâne în Aquila până vineri.



Antena3.ro

×
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close