Antena 3 CNN Externe A luptat împotriva jihadiștilor de la ISIS în Irak, dar a schimbat tabăra când a ajuns în Marea Britanie. Autoritățile britanice sunt în alertă

A luptat împotriva jihadiștilor de la ISIS în Irak, dar a schimbat tabăra când a ajuns în Marea Britanie. Autoritățile britanice sunt în alertă

A luptat împotriva jihadiștilor de la ISIS în Irak, dar a schimbat tabăra când a ajuns în Marea Britanie. Autoritățile britanice sunt în alertă
Sursa foto: Foto:Shivan Hayder Azeez Zangana
04 Ian 2017   •   23:28

Un fost luptător Peshmerga (combatanţi kurzi) radicalizat în Marea Britanie, după ce a fugit din Irak, a fost arestat după ce ”a schimbat tabăra” și s-a alăturat jihadiștilor de la Statul Islamic, scrie Mirror.

Shivan Azeez Zangana, în vârstă de 21 de ani, a fost trimis în Marea Britanie de rudele sale, îngrijorate că își risca viața luptând cot la cot cu separatiștii kurzi, împotriva dușmanului ISIS.

Însă odată ajuns în Marea Britanie, tânărul a fost radicalizat de Aras Hamid, în vârstă de 27 de ani, și a fost convins să schimbe taberele și să se alăture jihadiștilor ISIS.

Cei doi bărbați au fost descoperiți de polițiști la Moscheea Noor Al din Birmingham, după ce rudele tânărului au alertat poliția.

Azeez a fost arestat pe loc, însă cel care l-a radicalizat a fost reținut două zile mai târziu, după ce a încercat să plece din Marea Britanie folosind un pașaport fals de Bulgaria.

 

×
Subiecte în articol: ISIS statul islamic
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close