Antena 3 CNN Externe A murit actorul și cântărețul francez Guy Marchand. A fost cunoscut pentru rolul detectivului Nestor Burma şi melodia "La Passionata"

A murit actorul și cântărețul francez Guy Marchand. A fost cunoscut pentru rolul detectivului Nestor Burma şi melodia "La Passionata"

Actorul și cântărețul francez Guy Marchand a încetat din viață, vineri, la spitalul din Cavaillon, în care era internat.

A murit actorul și cântărețul francez Guy Marchand. A fost cunoscut pentru rolul detectivului Nestor Burma şi melodia "La Passionata"
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Dec 2023   •   23:16

Anunțul morții sale a fost făcut de copiii acestuia, Jules și Ludivine.

”A murit liniștit, vineri, la Spitalul Cavaillon”, au precizat copiii starului francez într-un comunicat de presă.

Guy Marchand avea 86 de ani și a era celebru pentru rolul detectivului Nestor Burma, într-un serial de televiziune din 1991 până în 2003.

Cel mai recent album al său a fost ”Născut la Belleville”, lansat în anul 2020.

Înainte de a fi actor, Guy Marchand s-a lansat în muzică. A cântat la clarinet în cluburile din Saint-Germain-des-Pres, în perioada de după război. Marele său succes a fost ”La Passionata”, în 1965.

”În palmaresul său, Guy Marchand are mai multe nominalizări la César pentru cel mai bun rol secundar. Pentru telespectatori, el este inseparabil de rolul său Nestor Burma, un anchetator cu pălărie închisă la culoare şi cravată dezlegată”, notează Agerpres.

×
Subiecte în articol: guy marchand Franta
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close