Antena 3 CNN Externe A murit Boutros Boutros-Ghali, fost Secretar General al ONU

A murit Boutros Boutros-Ghali, fost Secretar General al ONU

A murit Boutros Boutros-Ghali, fost Secretar General al ONU
16 Feb 2016   •   17:30

Fostul Secretar General al ONU Boutros Boutros-Ghali a murit, anunță ONU, conform BBC.

Boutros Boutros-Ghali s-a născut pe 14 noiembrie 1922, la Cairo, în Egipt și a fost un jurist, profesor și diplomat egiptean ce a ocupat postul de Secretar General al Națiunilor Unite între 1 ianuarie 1992 și 31 decembrie 1996.

Boutros Boutros-Ghali a fost al șaselea Secretar General al ONU, în ordine cronologică, succedându-i lui Javier Pérez de Cuéllar. Șefia Organizației Națiunilor Unite (între 1 ianuarie 1992 și 31 decembrie 1996) a fost una foarte controversată, în timpul acesteia având loc Genocidul din Ruanda, războiul civil din Angola și războaiele din fosta Iugoslavie, conflicte în care organizația nu a avut un rol eficient. Din această cauză, Statele Unite și-au utilizat dreptul de veto la renominalizarea lui Boutros-Ghali pentru al doilea termen de cinci ani motivând ineficiența acțiunilor ONU. Susținătorii lui Boutros-Ghali în schimb au acuzat Statele Unite de blocarea acțiunilor ONU.

Ghali a stârnit controverse și în ultima perioadă. În urmă cu un an declara la un post de televiziune că Iranul are dreptul să dețină arme nucleare. 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close