Antena 3 CNN Externe A murit celebrul nutriţionist Michel Montignac

A murit celebrul nutriţionist Michel Montignac

A murit celebrul nutriţionist Michel Montignac
Sursa foto: Foto: Revista Felicia
26 Aug 2010   •   12:14

Cunoscutul nutriţionist francez, Michel Montignac, a murit în urma unei boli îndelungate la vârsta de 66 de ani, a anunţat fiica sa, citată de AFP. Acesta s-a stins din viaţă duminică în locuinţa sa din Annemasse.

?Vom face totul pentru a continua să păstrăm şi să reedităm cărţile sale, marca de produse alimentare pe care singur a creat-o", a declarat fiica nutriţionistului. Slujba de înmormântare va avea loc săptămâna aceasta într-un cadru restrâns.

Michel Montignac s-a născut în anul 1944, în Franţa. S-a confruntat cu probleme în ceea ce priveşte greutatea încă din copilărie, motiv pentru care şi-a concentrat activitatea pe identificarea unei metode care să îi permită să slăbească fără a-şi pune sănătatea în pericol.

Cercetările sale au vizat în special tratamentul diabetului, având în vedere că, potrivit studiilor, 80% dintre diabetici erau şi obezi şi se demonstrase că un consum exclusiv de glucide cu nivel glicemic scăzut ameliora această boală.

Michel Montignac a vizitat România anul trecut la invitaţia revistei Felicia şi a editurii Litera. Revista Felicia a publicat mai multe titluri Montignac.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close