Antena 3 CNN Externe A murit "doctorul anti-îmbătrânire" al lui Vladimir Putin. Vladimir Havinson avea 77 de ani și le-a promis rușilor să le prelungească viața până la 120 de ani

A murit "doctorul anti-îmbătrânire" al lui Vladimir Putin. Vladimir Havinson avea 77 de ani și le-a promis rușilor să le prelungească viața până la 120 de ani

Profesorul Vladimir Havinson, fost director al Institutului de Gerontologie din Sankt Petersburg, a murit subit la vârsta de 77 de ani.

A murit "doctorul anti-îmbătrânire" al lui Vladimir Putin. Vladimir Havinson avea 77 de ani și le-a promis rușilor să le prelungească viața până la 120 de ani
Sursa foto: Profimedia Images
de Adrian Iclozan    |    11 Ian 2024   •   11:45

Havinson este cunoscut drept "doctorul anti-îmbătrânire" al președintelui rus Vladimir Putin și cel care le-a promis rușilor că-i va face să trăiască până la 120 de ani.

Cauza decesului său nu a fost dezvăluită.

În 2017, Havinson a fost decorat de Putin la Kremlin.

Având gradul de colonel în rezervă, el a fost înmormântat într-o ceremonie militară la Sankt Petersburg.

Presa internațională a notat în trecut declarațiile în care acesta afirma că "toată lumea ar trebui să se injecteze timp de zece zile, de două ori pe an, cu un medicament natural pe bază de extras din vițel".

De asemenea, Havinson a spus că medicamentele dezvoltate de institutului său pentru întârzierea îmbătrânirii - cu precădere Thymalin și Epithalamin - sunt descoperiri "la fel de importante ca bomba atomică".

Vladimir Havinson, doctor anti-îmbătrânire pentru alți trei președinți ruși

Se cunoaște faptul că acest gerontolog i-a asistat pe alți trei președinți ruși, Leonid Brejnev, Iuri Andropov și Boris Elțîn.

El a afirmat că aceștia au apelat prea târziu la ajutorul său pentru a le mai putea prelungi semnificativ viața.

În perioada sovietică, Havinson a dezvoltat medicamente concepute pentru submariniști, cosmonauți, pentru soldații din Afganistan și pentru supraviețuitorii exploziei reactorului nuclear de la Cernobîl.

În GALERIA FOTO de mai jos, imagini cu Vladimir Havinson în timpul ceremoniei de decorare la Kremlin, în 2017, și în perioada în care purta uniforma Armatei Roșii.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vladimir Putin pare să creadă cu tărie în premoniția că va putea domni peste Rusia cel puțin până la 80 de ani

În ceea ce-l privește pe Vladimir Putin, gerontologul a estimat că acesta "ar putea guverna cel puțin până la 80 de ani".

Acțiunile ulterioare ale liderului rus - inclusiv modificarea Constituției, astfel încât să poată rămâne președinte până în 2036 - demonstrează că Putin a luat în serios această premoniție.

În 2036, actualul președinte rus ar urma să împlinească 84 de ani. 

Havinson s-a oferit să-l scape de stres pe Donald Trump

Între "clienții" lui Vladimir Havinson s-a numărat, conform presei internaționale, și iubita lui Putin, fosta gimnastă de top Alina Kabaeva, ajunsă acum la vârsta de 40 de ani.

Aceasta a consumat așa-numitele "peptidele ale lui Havinson ": cocktailuri anti-îmbătrânire pe care gerontologul le-a elaborat după ani de cercetări secrete, în timp ce lucra pentru armata sovietică.

Nu există o confirmare oficială a faptului că însuși Putin s-ar fi tratat cu "peptidele anti-îmbătrânire", dar publicațiile internaționale au consemnat în 2017 că acest specialist rus s-a oferit să-l ajute pe președintele american de atunci, Donald Trump, despre care a spus că "are o cantitate uriașă de stres și pierderi de energie".

Surse: Daily Mirror, Profimedia

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close