Antena 3 CNN Externe A murit după ce a mâncat la un restaurant cu stele Michelin. Femeia nu a mai avut nicio șansă

A murit după ce a mâncat la un restaurant cu stele Michelin. Femeia nu a mai avut nicio șansă

A murit după ce a mâncat la un restaurant cu stele Michelin. Femeia  nu a mai avut nicio șansă
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
22 Feb 2019   •   15:05

O anchetă a fost deschisă în oraşul spaniol Valencia, după ce o femeie a murit şi alte circa 30 de persoane au prezentat simptome de intoxicaţie alimentată după ce au mâncat la restaurant din oraş, recompensat cu o stea Michelin, au informat vineri surse oficiale, citate de AFP. 

Un judecător de instrucţie efectuează în prezent o anchetă pentru clarifica cauzele decesului femeii, care mâncase alături de familie într-un restaurant din oraş, a indicat tribunalul din Valencia într-un comunicat. 
                 
Restaurantul Riff, deschis în 2001 de către un chef german, primise o stea Michelin în 2009. 
                 
Un purtător de cuvânt al tribunalului a precizat pentru AFP vineri că anchetatorii au nevoie de "dovezi ştiinţifice" şi că până în prezent nicio persoană nu a fost audiată pentru a fi pusă sub acuzare. 
                 
Direcţia de sănătate a guvernului regional a declarat că femeia, în vârstă de 46 de ani a decedat duminică, 17 februarie, la domiciliul său. 
                 
Soţul şi fiul ei de 12 ani, care au mâncat împreună cu aceasta la restaurant, au prezentat simptome de intoxicaţie alimentară, însă "starea lor de sănătate s-a ameliorat" între timp, potrivit comunicatului menţionat. 
                 
Şaptezeci şi cinci de persoane care au mâncat la acelaşi restaurant în ultimele trei zile au fost intervievate, fiind detectate "în total 29 cazuri de intoxicaţie", potrivit aceleiaşi surse. 
           
"Cu excepţia femeii decedate, simptomele pe care ceilalţi le-au prezentat au fost foarte uşoare, fiind vorba în principal de vărsături, astfel că ei s-au recuperat bine", a indicat comunicatul. 
                 
"Magistratul care se ocupă de anchetă aşteaptă raportul medico-legal şi rezultatele probelor care trebuie trimise după autopsie la Institutul Naţional de Toxicologie", a mai indicat tribunalul.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Valencia restaurant victime
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close