Antena 3 CNN Externe A murit poetul Derek Walcott, laureat al Premiului Nobel pentru literatură

A murit poetul Derek Walcott, laureat al Premiului Nobel pentru literatură

A murit poetul Derek Walcott, laureat al Premiului Nobel pentru literatură
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
17 Mar 2017   •   19:32

Poetul Derek Walcott, care a câştigat Premiul Nobel pentru literatură în 1992 şi a contribuit la aducerea literaturii caraibiene în atenţia lumii, a murit vineri în locuinţa sa din insula Sfânta Lucia, la vârsta de 87 de ani, scrie Agerpres

Jeff Seroy, un purtător de cuvânt al agentului literar, a declarat că Walcott a murit vineri, la puţin timp după ora cinci dimineaţa. Reuters scrie că nu se ştie pentru moment cauza morții, dar Seroy susţine că poetul era bolnav de ceva timp şi că recent se întorsese acasă după o şedere în spital. 

Soţia sa Sigrid Nama s-a aflat împreună cu el când a murit, a mai spus purtătorul de cuvânt. 

"Transmit condoleanţe familiei lui Derek şi copiilor lui", a afirmat prim-ministrul din Sfânta Lucia, Allen Chastanet, care l-a numit pe Walcott, poet, pictor şi dramaturg, "un patriot caraibian". 

El a precizat că steagurile vor fi coborâte în bernă până marţi pentru a-l omagia pe Derek Walcott. 

Walcott, care s-a născut pe insulă în 1930, a intrat în atenţia publicului în 1962 cu un volum de poeme intitulat "In a Green Night", care celebra regiunea caraibiană. 

În "Omeros" (1990), un poem epic considerat cea mai ambiţioasă şi mai bună operă a sa, el a vorbit despre vocile caraibiene prin intermediul miturilor greceşti din "Iliada" şi "Odiseea", poemele lui Homer. 

Doi ani mai târziu, el a primit Premiul Nobel, Academia Suedeză motivându-şi alegerea într-un mod elogios. "Are în venele sale sânge atât din Africa, cât şi din Europa. Prin el, cultura Indiilor de Est a găsit un mare poet", se menţionează în acest text. 
 

×
Subiecte în articol: Premiul Nobel pentru literatură
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close