Antena 3 CNN Externe A murit președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan

A murit președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan

A murit unul dintre cei mai bogați monarhi din lume, președintele Emiratelor Arabe Unite, în vârstă de 73 de ani, și conducătorul Abu Dhabi, Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

A murit președintele Emiratelor Arabe Unite, Khalifa bin Zayed Al Nahyan
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    13 Mai 2022   •   16:18

„Ministerul Afacerilor Prezidențiale își exprimă condoleanțe poporului din Emiratele Arabe Unite, țărilor arabe și islamice și lumii pentru decesul președintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteța Sa șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan”, se arată în comunicatul Ministerul Afacerilor Prezidențiale.

Țara a declarat doliu timp de 40 de zile.

Khalifa bin Zayed Al Nahyan i-a succedat șeicului Zayed bin Sultan Al Nahyan, care a fost primul președinte al Emiratelor Arabe Unite după unificare în 1971, până la moartea sa pe 2 noiembrie 2004. Khalifa bin Zayed Al Nahyan a devenit apoi al doilea președinte al țării.

Khalifa bin Zayed Al Nahyan s-a luptat ani de zile cu o boală care a început după ce a suferit un accident vascular cerebral în 2014. Apoi a început să apară rar în public, iar șeful țării era fratele său vitreg, prințul moștenitor de Abu Dhabi Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Este de așteptat ca acesta să preia postul de președinte al Emiratelor Arabe Unite.

Familia Al Nahyan are o valoare estimată la 150 de miliarde de dolari. 

Klaus Iohannis transmite condoleanțe Emiratelor Arabe Unite

”Gândurile noastre sunt la națiunea în doliu din Emiratele Arabe Unite”, transmite, pe Twitter, Klaus Iohannis, după ce şeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyan a murit la vârsta de 73 de ani

”Transmit sincere condoleanțe guvernului, familiei regale și poporului din Emiratele Arabe Unite pentru moartea tristă a Alteței Sale șeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Gândurile noastre sunt la națiunea în doliu din Emiratele Arabe Unite”, transmite, pe Twitter, Klaus Iohannis, potrivit Mediafax.

×
Parteneri
1.000 de lei de la stat, în august. Cine poate primi banii
x close