Antena 3 CNN Externe A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Rosalynn Carter, la 96 de ani

A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Rosalynn Carter, la 96 de ani

Rosalynn Carter, una dintre fostele prime doamne ale Statelor Unite ale Americii, a murit astăzi la vârsta de 96 de ani.

A murit fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, Rosalynn Carter, la 96 de ani
Sursa foto: profimedia
de Ioana Mircea    |    19 Noi 2023   •   23:03

Fosta primă doamnă a Statelor Unite, Rosalynn Carter, pe care președintele Jimmy Carter a numit-o "o prelungire a mea” datorită rolului său proeminent în administrația sa, chiar dacă a promovat neobosit cauza sănătății mintale, a murit astăzi la vârsta de 96 de ani, a anunțat Centrul Carter.

Rosalynn Carter a murit liniștită, cu familia sa alături. În mai 2023, familia Carter declarase că aceasta suferea de demență, dar continua să trăiască fericită în casa cuplului din Plains, Georgia.

Citește și: Un agent de pază a murit subit, într-un supermarket din Galați. Filmul tragediei

Jimmy și Rosalynn Carter au fost cel mai longeviv cuplu prezidențial căsătorit, după ce s-au căsătorit în 1946, când el avea 21 de ani, iar ea 18 ani.

După ce mandatul său solo s-a încheiat în 1981, el s-a bucurat, de asemenea, de mai mulți ani de după Casa Albă decât orice alt președinte dinaintea lui, iar ea a jucat un rol esențial în acești ani, inclusiv ca parte a Centrului Carter, organizație non-profit, și a organizației caritabile Habitat for Humanity, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: Statele Unite ale Americii
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close