Antena 3 CNN Externe A murit scriitorul canadian William Patrick Kinsella

A murit scriitorul canadian William Patrick Kinsella

A murit scriitorul canadian William Patrick Kinsella
17 Sep 2016   •   21:49

Scriitorul canadian WP Kinsella, al cărui cel mai cunoscut roman a fost adaptat pentru marele ecran în filmul de succes ''Field of Dreams'', a murit la vârsta de 81 de ani, potrivit editurii sale citate de AFP. 

''WP (Bill) Kinsella a murit la vârsta de 81 de ani'', a indicat vineri seară într-un comunicat Swayze Agency, fără a da detalii despre cauzele morţii scriitorului. ''A fost un om unic, creativ şi care a avut opinii foarte puternice'', potrivit aceluiaşi comunicat. 

Presa din Canada scrie că scriitorul ar fi optat pentru metoda sinuciderii asistate de medic, o practică care a devenit legală în Canada în luna iunie a acestui an. 

Născut la Alberta în 1935, William Patrick Kinsella a devenit celebru în 1982 cu romanul ''Shoeless Joe'' despre un fermier din statul american Iowa care construieşte un teren de baseball la ferma sa pentru a-l atrage pe eroul său Shoeless Joe Jackson. Romanul a fost adaptat în 1989 în filmul de succes ''Field of Dreams'', în regia lui Phil Alden Robinson, având în distribuţie printre alţii pe Kevin Costner, Amy Madigan, Gaby Hoffmann şi James Earl Jones. 

William Patrick Kinsella a scris peste 30 de cărţi publicate de editura sa, iar ultima sa carte de ficţiune ''Russian Dolls'' va apărea în librării anul viitor. A fost recompensat cu numeroase distincţii de-a lungul carierei sale, care cea mai importantă fiind Ordinul Canadei, încheie AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: scriitor
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close