Antena 3 CNN Externe Premierul Israelului: A patra doză de vaccin anti-COVID creşte de cinci ori anticorpii din sânge

Premierul Israelului: A patra doză de vaccin anti-COVID creşte de cinci ori anticorpii din sânge

O a patra doză de vaccin împotriva COVID-19 creşte de cinci ori anticorpii din sânge după o săptămână, a declarat premierul israelian, citând un studiu preliminar la o zi după ce ţara a început să distribuie vaccinurile.

Premierul Israelului: A patra doză de vaccin anti-COVID creşte de cinci ori anticorpii din sânge
Sursa foto: Pexels/Anna Shvets
de Alexandra Ionescu    |    04 Ian 2022   •   23:52

Israelul a început luni să ofere o a patra doză de vaccin BioNTech/Pfizer israelienilor cu vârsta de peste 60 de ani şi lucrătorilor medicali, pe fondul creşterii numărului de cazuri ca urmare a răspândirii variantei Omicron.

Premierul Naftali Bennett a declarat că rezultatele studiului, realizat de cercetători israelieni, sunt promiţătoare. "În primul rând, cea de-a patra doză este sigură. Este un parametru de siguranţă similar cu ceea ce am văzut după a treia doză - asta este o veste bună", a declarat Bennet marţi la Centrul Medical Sheba, unde a fost efectuat studiul.

"La o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, observăm o creştere semnificativă a numărului de anticorpi, o creştere de cinci ori în decurs de o săptămână. 

Acesta este un indicator al unei probabilităţi foarte mari ca cea de-a patra doză să protejeze împotriva infecţiei într-o anumită măsură şi aproape complet împotriva simptomelor severe", a adăugat el, potrivit Mediafax.

Studiul a fost efectuat pe 154 de persoane de la Centrul Medical Sheba care prezentau anticorpi scăzuţi şi care au primit a treia injecţie de "rapel" a vaccinului Pfizer înainte de 20 august. Alte studii preliminare din Israel au sugerat că eficacitatea vaccinului scade după trei sau patru luni, relatează FT.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a semnalat la sfârşitul anului trecut că analizează dacă a patra doză este necesară pentru persoanele cu risc.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close