A plecat din țară pentru a scăpa de o relație abuzivă, dar acum a fost nevoită să se mute într-o biserică pentru a scăpa de deportare. „Vrem să-i învățăm pe alții de ce contează imigranții ilegali”

30 Mar 2018   •   16:02
A plecat din țară pentru a scăpa de o relație abuzivă, dar acum a fost nevoită să se mute într-o biserică pentru a scăpa de deportare. „Vrem să-i învățăm pe alții de ce contează imigranții ilegali” Foto: Captură video/Twitter

Aura Hernandez, în vârstă de 37 de ani, a plecat din Guatemala în 2005, ca să scape de o relație abuzivă. În urmă cu puțin timp, ea s-a mutat în biserica Universalistă din Manhattan, sperând să nu fie trimisă în țara natală.

„Vrem să-i învățăm pe alții de ce contează imigranții ilegali. Poate că Aura nu este cetățean american, dar este cineva care crede în valorile noastre. Nu îmi place să trăiesc într-o țară care crede că este în regulă să desparți copiii de mamă”, a spus pastorul Schuyler Vogel.

Astfel, femeia trăiește cu fiica sa de 15 ani la etajul bisericii, în timp ce fiul de zece ani locuiește cu tatăl – și el imigrant ilegal. Întrucât amândoi copiii s-au născut pe teritoriul Statelor Unite, sunt cetățeni americani.

Aura Hernandez a fost oprită de ofițerii de frontieră în 2005, la scurt timp după ce a ajuns în Texas. Ulterior, s-a mutat în New York, iar între 2013 și 2017 s-a întâlnit periodic cu ofițerii pentru migrație. Cu toate acestea, în luna februarie aceștia i-ar fi spus că trebuie să se reîntoarcă în Guatemala, scrie The Independent.

 

x close