Antena 3 CNN Externe A pornit REVOLTA în Ferguson, SUA, după ce poliţistul care a împuşcat de 12 ori un adolescent de culoare NU a fost pus sub acuzare

A pornit REVOLTA în Ferguson, SUA, după ce poliţistul care a împuşcat de 12 ori un adolescent de culoare NU a fost pus sub acuzare

A pornit REVOLTA în Ferguson, SUA, după ce poliţistul care a împuşcat de 12 ori un adolescent de culoare NU a fost pus sub acuzare
de O.P.    |    25 Noi 2014   •   05:34

UPDATE: Poliţia din Ferguson a fost ţinta a numeroase tiruri, iar aproximativ 12 imobile au fost incendiate, a anunţat marţi John Belmar, şeful poliţiei comitatului Saint Louis, într-o conferinţă de presă, relatează AFP.

În total, 29 de manifestanţi au fost arestaţi, a adăugat el, dar fără să fie semnalaţi morţi în violenţele care zguduie acest orăşel din statul Missouri după anunţarea, luni seara, de către un mare juriu, a abandonării urmăririlor judiciare împotriva unui poliţist alb care a ucis în vară un tânăr de culoare neînarmat.

După luni de aşteptări, deliberări şi proteste în masă ce au transformat orăşelul Ferguson, Missouri într-un câmp de luptă, juriul a decis că ofiţerul ce l-a împuşcat mortal pe adolescentul de culoare neînarmat nu va fi pus sub acuzare. 

Într-o conferinţă de presă îndelungată, procurorul a oferit numeroase informaţii din dosar şi a ţinut să facă clarificări pentru a pune capăt zvonurilor.

Conform probelor aduse la dosar, adolescentul de 18 ani a fost împuşcat de 12 ori de poliţist, însă niciodată din spate, aşa cum s-a vehiculat, iar poliţistul a acţionat în legitimă apărare.

Primarul, dar şi Guvernatorul statului Missouri au făcut apel la calm.

Protestele au degenerat în revolte în stradă în Ferguson! Situaţia devine tot mai periculoasă pe minut ce trece. Mii de oameni şi-au vărsat furia pe oamenii legii. Manifestanţii au blocat străzile şi chiar au atacat maşinile ofiţerilor.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close