Antena 3 CNN Externe A postat o fotografie pe Facebook. Acum putrezește în închisoare. Ce s-a întâmplat

A postat o fotografie pe Facebook. Acum putrezește în închisoare. Ce s-a întâmplat

A postat o fotografie pe Facebook. Acum putrezește în închisoare. Ce s-a întâmplat
06 Dec 2016   •   19:39

Un irakian a fost condamnat marţi în Suedia la şase luni de închisoare pentru crime de război după ce a postat pe Facebook o fotografie în care apărea alături de cadavre mutilate ale unor luptători ai organizaţiei Statul Islamic, relatează AFP. 

Raed Abdulkareem, în vârstă de 24 de ani, care susţine că a luptat pentru armata irakiană, a publicat în iulie 2015 o serie de fotografii, în unele apărând un cap tăiat şi pus pe o tavă sau cadavre fără cap.

Sosit în Suedia în luna octombrie a aceluiaşi an, el a depus o cerere de azil în ţara scandinavă. 

Poliţia a descoperit fotografiile accidental în timp ce investiga un caz de furt, pentru care bărbatul ispăşeşte în prezent o pedeapsă cu închisoarea.

Tribunalul din Karlskrona (sud) a invocat codul penal suedez şi Convenţia de la Geneva, care prevăd protejarea 'demnităţii umane' inclusiv după moarte. Instanţa a dispus expulzarea irakianului după ce acesta îşi va ispăşi pedeapsa şi a interzis prezenţa acestuia pe teritoriul suedez până în 2026. 

Bărbatul şi-a susţinut nevinovăţia, afirmând că a fost forţat să pozeze pentru aceste fotografii. El ar putea face apel la hotărârea judecătorească. 

În iulie, un jihadist german de origine iraniană, în vârstă de 21 de ani, a fost condamnat la Frankfurt la doi ani de închisoare tot pentru crime de război, după ce s-a fotografiat în Siria cu capetele a doi soldaţi ai regimului sirian.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close