Antena 3 CNN Externe A profitat de moartea acestui copil ca să facă rost de bani

A profitat de moartea acestui copil ca să facă rost de bani

A profitat de moartea acestui copil ca să facă rost de bani
Sursa foto: Foto: Ap/Agerpres (Noah Pozner)
28 Dec 2012   •   11:51

O femeie a fost arestată după ce a încercat să strângă fonduri pe Facebook pretizând că este mătuşa unuia dintre copiii ucişi în atacul de la şcoala din Newtown, au anunţat oficiali americani, citaţi de AFP.

Nouel Alba, în vârstă de 37 de ani, care locuieşte în Bronx la New York, nu are nici o legătură cu Noah Pozner, în vârstă de şase ani, cel mai mic dintre cei 20 de copii ucişi la şcoala Sandy Hook din Newtown la 14 decembrie. Cu toate acestea, pe pagina sa de Facebook "Victorian Glam Fairys (VGF)", Nouel Alba a afirmat că strânge bani pentru funeraliile victimelor. În plus, ea le-a recomandat persoanelor interesate un cont PayPal pe care îl controla sau să trimită bani într-un cont bancar, potrivit actului de acuzare.

Până în perzent, nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor escrocate sau despre ce sumă este vorba.

Femeia a vorbit la telefon sau prin SMS cu cel puţin una dintre victimele sale, afirmând că se află în Newtown şi că a fost solicitată să identifice cadavrul pretinsului său nepot în şcoală. În realitate, nici o familie nu a primit autorizaţia de a merge acolo. Din cauza caracterului îngrozitor al masacrului, identificarea s-a făcut cu ajutorul fotografiilor.

Acţiunile lui Nouel Alba au durat doar trei zile, între 15 şi 18 decembrie, interval în care care a intrat în posesia banilor.

Ulterior, femeia a negat orice deturnare de bani atunci când a fost interogată de FBI. Ea a spus că nu ştia că a fost folosit contul ei de PayPal.

În cazul în carte va fi declarată vinovată, ea riscă până la cinci ani de închisoare şi 250.000 de dolari amendă.

 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close