Antena 3 CNN Externe A reizbucnit războiul în Ucraina. Un soldat ucrainean a fost ucis

A reizbucnit războiul în Ucraina. Un soldat ucrainean a fost ucis

A reizbucnit războiul în Ucraina. Un soldat ucrainean a fost ucis
27 Oct 2015   •   12:51

Un soldat ucrainean a fost ucis într-un atac rebel comis în apropiere de ruinele aeroportului din Donețk, unde tirurile au fost reluate luni, a indicat marți un reprezentant al armatei ucrainene, citat de AFP, transmite Agerpres.

'Pozițiile armatei ucrainene au fost vizate luni de tiruri lângă localitățile Piski și Opîtne. Un soldat ucrainean a fost ucis', a indicat Olexandr Zavtonov, purtător de cuvânt al forțelor ucrainene în sectorul unde se află aeroportul, un sector ce rămâne o zonă de lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși.

Rebelii au acuzat, la rândul lor, armata ucraineană de tiruri înspre ruinele aeroportului, acuzații respinse de Kiev.

'Militarii ucraineni au deschis focul marți dimineața înspre teritoriul aeroportului. Ei trag cu mortier și armă automată', a declarat Ivan Prihodko, responsabil al cartierului Kuibîșevski din Donețk, situat în apropiere de aeroport.

'Noi nu confirmăm informațiile privind tirurile în direcția aeroportului', a precizat purtătorul de cuvânt militar Olexandr Zavtonov.

Aeroportul din Donețk, capitala regiunii separatiste cu același nume, a fost timp de mai multe luni teatrul unor violente lupte între armata ucraineană și separatiștii proruși înainte de a trece în ianuarie sub controlul rebelilor.

Uciderea militarului ucrainean în lupte, primul caz de la mijlocul lunii octombrie, relevă fragilitatea noului armistițiu instaurat în septembrie în conflictul ce a făcut peste 8.000 de morți în cele 18 luni de confruntări, notează agenția menționată.

×
Subiecte în articol: donetk
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close