Antena 3 CNN Externe A repetat gestul care a provocat revoltele din Tunisia: Un egiptean şi-a dat foc în faţa Parlamentului

A repetat gestul care a provocat revoltele din Tunisia: Un egiptean şi-a dat foc în faţa Parlamentului

A repetat gestul care a provocat revoltele din Tunisia: Un egiptean şi-a dat foc în faţa Parlamentului
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Ian 2011   •   14:41

Un egiptean s-a stropit cu benzină şi şi-a dat foc în faţa Parlamentului din Cairo. Se pare că bărbatul, proprietar al unui mic restaurant din Qantara, protesta faţă de condiţiile economice din ţară. Înainte de a-şi da foc, egipteanul a strigat “Serviciile de securitate, drepturile mele sunt pierdute în ţara asta”, informează almasryalyoum.com.

Potrivit unui martor, forţele de ordine au utilizat extinctoare pentru a stinge flăcările care îl cuprinseseră pe bărbat. Mai multe ambulanţe au sosit la locul incidentului şi l-au transportat pe rănit la spital. Abdou Abdel Moneim Gaafar, în vârstă de 49 de ani, este proprietarul unui restaurant din Qantara.

Incidentul este asemănător cu cel petrecut pe 17 decembrie în Tunisia, când un vânzător ambulant de legume şi-a dat foc după ce poliţiştii i-au ars căruciorul cu care transporta produsele. Gestul omului, care a murit ulterior la spital, a reprezentat începutul revoltelor anti-guvernamentale din Tunisia.

 

×
Subiecte în articol: Egipt incendiu parlament
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close