Antena 3 CNN Externe A treia noapte de proteste în Brooklyn. Localnicii s-au săturat de brutalitatea şi abuzurile NYPD

A treia noapte de proteste în Brooklyn. Localnicii s-au săturat de brutalitatea şi abuzurile NYPD

de G.C.P    |    14 Mar 2013   •   15:41

18 persoane au fost arestate într-un cartier din Brooklyn, New York, în timpul celei de-a treia nopţi de proteste împotriva forţelor de poliţie, care au ucis, sâmbătă seara, un tânăr de 16 ani, transmite RT.

Demonstraţia de protest a început în faţa Secţiei 67, din East Flatbush, Brooklyn, circumscripţie în care Kimani Gray a fost împuşcat mortal de către poliţişti.
Martorii oculari şi reprezentanţii forţelor de ordine au puncte de vedere diferite în ceea ce priveşte circumstanţele în care a murit Gray.
Cetăţeni prezenţi la faţa locului susţin că tânărul nu era înarmat, în timp ce poliţiştii contrazic această ipoteză.

Rezultatele autopsiei au relevat că adolescentul a fost împuşcat de şapte ori. Patru gloanţe au intrat prin faţa trupului, iar alte trei i-au penetrat spatele.

În timpul protestelor, manifestanţii i-au apostrofat pe poliţişti spunându-le "UCIGAŞI". Poliţia din New York interzise în prealabil ieşirea pe stradă în grup, în unul dintre cele mai sărace cartiere ale oraşului.
Elicopterele autorităţilor au supravegheat de la înălţime protestele spontane.

Majoritatea posturilor tv au informat sporadic despre aceste evenimente.
Cele mai multe relatări au venit pe canale media adiacente, pe canale de internet.

"Strada este închisă. Petrecerea s-a terminat!" a fost replica unui ofiţer de poliţie, dată unui tânăr, care încerca să filmeze cu telefonul mobil protestele.

Uciderea lui Kimani Gray a stârnit un nou val de tensiuni încordate, după ce în august 2012, o tânără de 23 de ani, Shantel Davis, a fost de asemenea împuşcată mortal, după ce fusese scoasă cu forţa din maşina sa.
Ofiţerul care a tras atunci a spus că Davis furase maşina şi îndreptase un pistol către el.

NYPD se luptă de o lungă perioadă de timp cu acuzaţiile sistematice de rasism, în special în zonele periferice, acolo unde populaţia de culoare este majoritară.
Sursă foto: Twitter / Ustream

×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close