Antena 3 CNN Externe A venit prăpădul peste Argentina. Un nor toxic a acoperit Buenos Aires, apoi a început o ploaie torenţială care a inundat oraşul

A venit prăpădul peste Argentina. Un nor toxic a acoperit Buenos Aires, apoi a început o ploaie torenţială care a inundat oraşul

A venit prăpădul peste Argentina. Un nor toxic a acoperit Buenos Aires, apoi a început o ploaie torenţială care a inundat oraşul
de O.P.    |    07 Dec 2012   •   06:15

Alertă generală la Buenos Aires, capitala Argentinei, după ce deasupra oraşului s-a ridicat un uriaş nor de gaze toxice. S-a dovedit că gazele nu provocau uşoare iritaţii. Localnicii au răsuflat uşuraţi, dar nu pentru multă vreme, pentru că a urmat un dezastru real: o ploaie torenţială urmată de inundaţii.

Norul de gaze s-a împrăştiat imediat după ce un container a luat foc în portul din Buenos Aires. Gazele s-au răspândit în mai multe cartiere. Un puternic miros de sulf, însoţit de iritaţii ale ochilor, a generat un început de panică în rândul localnicilor. Mai multe clădiri au fost evacuate iar în altele, funcţionarii din birouri au încercat să se protejeze cu măşti.

În timp ce norul plutea, ameninţător, deasupra oraşului, serviciul apărării civile le-a recomandat oamenilor să rămână în case, cu uşile şi ferestrele bine închise. Metroul şi trenurile suburbane şi-au suspendat cursele spre zona afectată. Alerta nu a durat, însă, prea mult: oficialităţile au anunţat că situaţia este sub control şi că populaţia nu riscă mare lucru.

Locuitorii capitalei nu s-au putut bucura prea mult, deoarece în locul catastrofei potenţiale a venit una cât se poate de reală. După câteva ore de furtuni şi ploi puternice, mai multe cartiere au fost inundate.

Pe unele străzi, apa s-a ridicat până la un metru şi chiar mai mult. Circulaţia metroului a fost, din nou, suspendată. Presa vorbeşte de "o zi apocaliptică" şi aminteşte că oraşul este inundat după fiecare ploaie mai abundentă.




×
Subiecte în articol: inundatii ploi torentiale
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close