Antena 3 CNN Externe Abatoarele româneşti NU sunt responsabile pentru scandalul cărnii de cal

Abatoarele româneşti NU sunt responsabile pentru scandalul cărnii de cal

Abatoarele româneşti NU sunt responsabile pentru scandalul cărnii de cal
Sursa foto: Foto: news.sky.com
13 Feb 2013   •   08:48
România a fost pusă sub acuzare, de presă, ca sursă a cărnii de cal descoperite în compoziţia unor produse de carne tocată. Acum, însă, producătorii britanici au fost prinşi asupra faptului. Englezii, cei care acuzau abatoarele din România de provenienţa cărnii, au descoperit două abatoare din Marea Britanie care vindeau carne de cal de post de carne de vită.

Poliţia britanică şi Agenţia de Securitate Sanitară au efectuat descinderi la un abator din Anglia şi o fabrică de procesare din Ţara Galilor. Acestea livrau, pentru hamburgeri şi kebab, carne tocată de vită, din care, potrivit analizelor, o parte provenea, de fapt, de la cai. De la izbucnirea scandalului, este pentru prima dată când sunt implicaţi producători britanici.

Jurnaliştii de la Sky News au publicat un articol care exonerează abatoarele româneşti de orice vină în scandalul cărnii de cal. Aceştia au publicat un document care demonstrează că abatoarele româneşti au respectat legea şi au etichetat corespunzător carnea.



Carnea de cal nu este deloc toxică iar în unele ţări este chiar considerată o delicatesă. Dar, prin tradiţie, britanicii sunt îngroziţi doar la gândul că ar putea mânca aşa ceva.

Directorul uneia din cele două fabrici britanice a mai fost anchetat, acum zece ani, pentru vânzarea de carne improprie pentru consum.

Tot ieri, o re
ţea de magazine din Marea Britanie a retras de la vânzare un sortiment de chiftele congelate de vită, deoarece analizele au dovedit că ele conţineau carne de... porc.

Miniştrii Agriculturii din mai multe ţări europene, printre care şi cel român, se reunesc astăzi pentru a discuta despre scandalul cărnii de cal.





 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close